De dieselprijs piekt alweer naar een nieuw record, meldt de FOD Economie.

Wie zaterdag diesel aan de pomp tankt, betaalt daar maximaal precies 1,6 euro voor. Dat stemt overeen met een toename met 3,2 eurocent. Het nieuwe absolute record volgt enkele maanden (augustus) op de vorige piek van 1,587 euro per liter.

De prijsstijging is een gevolg van de hogere olieprijzen op de internationale markten, luidt de verklaring bij de FOD Economie.

De benzineprijs in ons land bedraagt maximaal 1,755 euro per liter voor super 95 en 1,793 euro per liter voor super 98.

Volgens de berekeningen van de Belgische Petroleum Federatie worden er in ons land op een liter diesel 44,09 procent btw en accijnzen betaald. Dat stemt vanaf morgen overeen met 0,7055 euro per liter. Voor benzine schommelt de heffing rond de 52 procent per liter.
(BO)

De dieselprijs piekt alweer naar een nieuw record, meldt de FOD Economie.Wie zaterdag diesel aan de pomp tankt, betaalt daar maximaal precies 1,6 euro voor. Dat stemt overeen met een toename met 3,2 eurocent. Het nieuwe absolute record volgt enkele maanden (augustus) op de vorige piek van 1,587 euro per liter.De prijsstijging is een gevolg van de hogere olieprijzen op de internationale markten, luidt de verklaring bij de FOD Economie. De benzineprijs in ons land bedraagt maximaal 1,755 euro per liter voor super 95 en 1,793 euro per liter voor super 98.Volgens de berekeningen van de Belgische Petroleum Federatie worden er in ons land op een liter diesel 44,09 procent btw en accijnzen betaald. Dat stemt vanaf morgen overeen met 0,7055 euro per liter. Voor benzine schommelt de heffing rond de 52 procent per liter. (BO)