Dat schrijven de kranten De Tijd, De Morgen, Het Laatste Nieuws en Metro donderdag op basis van cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen.

De recessie deed 38.900 jobs verdwijnen tussen eind 2008 en het derde kwartaal van 2009. Maar sindsdien zijn er netto 45.200 banen bijgekomen. Het volledige herstel van de werkgelegenheid is opmerkelijk, want de economische activiteit is nog steeds 1,2 procent lager dan voor de recessie. Maar sommige jobs zijn tijdelijk, aangezien de uitzendsector veel banen creëerde.

De heropleving van de werkgelegenheid betekent echter niet dat de arbeidsmarkt weer gezond is. De werkloosheidsgraad bedraagt als gevolg van de stijgende beroepsbevolking immers 8,5 procent, tegenover 6,8 procent in de lente van 2008. Dat betekent dat er nog steeds ruim 80.000 werklozen meer zijn dan net voor de recessie.

Dat schrijven de kranten De Tijd, De Morgen, Het Laatste Nieuws en Metro donderdag op basis van cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen. De recessie deed 38.900 jobs verdwijnen tussen eind 2008 en het derde kwartaal van 2009. Maar sindsdien zijn er netto 45.200 banen bijgekomen. Het volledige herstel van de werkgelegenheid is opmerkelijk, want de economische activiteit is nog steeds 1,2 procent lager dan voor de recessie. Maar sommige jobs zijn tijdelijk, aangezien de uitzendsector veel banen creëerde. De heropleving van de werkgelegenheid betekent echter niet dat de arbeidsmarkt weer gezond is. De werkloosheidsgraad bedraagt als gevolg van de stijgende beroepsbevolking immers 8,5 procent, tegenover 6,8 procent in de lente van 2008. Dat betekent dat er nog steeds ruim 80.000 werklozen meer zijn dan net voor de recessie.