Dat schrijft de Britse zakenkrant The Financial Times op basis van bronnen nabij de zaak. Rabobank zou na het Zwitserse UBS de hoogste straf krijgen van alle betrokken banken tot nu toe.

Rabo zou de schikking moeten bereiken met de Britse en Amerikaanse marktautoriteiten en met De Nederlandsche Bank. DNB zou volgens de krant een klein gedeelte van het bedrag krijgen.

Geen verrassing

De boete wordt opgelegd vanwege betrokkenheid bij de fraude met het interbancaire rentetarief. Rabobank maakte in augustus bekend een bepaald bedrag opzij te hebben gezet voor de schikking. De bank liet zich toen niet uit over de hoogte van dat bedrag.

Tot nu toe hebben drie banken schikkingen getroffen in verband met de Libor-zaak. UBS moest eind vorig jaar een boete van 1,5 miljard dollar betalen, terwijl Royal Bank of Scotland er met 390 miljoen pond (circa 460 miljoen euro) vanaf kwam. De Amerikaanse toezichthouder zou behalve Rabobank 12 andere financiële instellingen hebben aangeklaagd in verband met de manipulatie van het rentetarief.

Handelaar aangeklaagd

Als onderdeel van de schikking met Rabobank, zou ook een voormalige handelaar van de bank, Paul Robson, in de VS worden aangeklaagd.

Een woordvoerder van de Rabobank liet weten geen commentaar te hebben. (TV/Belga)

Dat schrijft de Britse zakenkrant The Financial Times op basis van bronnen nabij de zaak. Rabobank zou na het Zwitserse UBS de hoogste straf krijgen van alle betrokken banken tot nu toe. Rabo zou de schikking moeten bereiken met de Britse en Amerikaanse marktautoriteiten en met De Nederlandsche Bank. DNB zou volgens de krant een klein gedeelte van het bedrag krijgen.Geen verrassing De boete wordt opgelegd vanwege betrokkenheid bij de fraude met het interbancaire rentetarief. Rabobank maakte in augustus bekend een bepaald bedrag opzij te hebben gezet voor de schikking. De bank liet zich toen niet uit over de hoogte van dat bedrag. Tot nu toe hebben drie banken schikkingen getroffen in verband met de Libor-zaak. UBS moest eind vorig jaar een boete van 1,5 miljard dollar betalen, terwijl Royal Bank of Scotland er met 390 miljoen pond (circa 460 miljoen euro) vanaf kwam. De Amerikaanse toezichthouder zou behalve Rabobank 12 andere financiële instellingen hebben aangeklaagd in verband met de manipulatie van het rentetarief.Handelaar aangeklaagd Als onderdeel van de schikking met Rabobank, zou ook een voormalige handelaar van de bank, Paul Robson, in de VS worden aangeklaagd. Een woordvoerder van de Rabobank liet weten geen commentaar te hebben. (TV/Belga)