De eurozone kampt in april niet langer met deflatie. Volgens een eerste raming van Eurostat klokt de inflatie deze maand af op 0 procent, na vier maanden van dalende prijzen. In maart noteerde Eurostat nog een negatief cijfer van -0,1 procent.

Hoewel energie in april opnieuw goedkoper werd, gingen de prijzen voor voedingsmiddelen en diensten hoger. Met een inflatie van 0 procent deze maand blijkt het leven dus precies even duur als in dezelfde maand 2014.

In april van dit jaar stegen de prijzen voor diensten en voedsel, alcohol en tabak met 0,9 procent in vergelijking met een jaar geleden. Energie werd 5,6 procent goedkoper.

(BO)

De eurozone kampt in april niet langer met deflatie. Volgens een eerste raming van Eurostat klokt de inflatie deze maand af op 0 procent, na vier maanden van dalende prijzen. In maart noteerde Eurostat nog een negatief cijfer van -0,1 procent.Hoewel energie in april opnieuw goedkoper werd, gingen de prijzen voor voedingsmiddelen en diensten hoger. Met een inflatie van 0 procent deze maand blijkt het leven dus precies even duur als in dezelfde maand 2014.In april van dit jaar stegen de prijzen voor diensten en voedsel, alcohol en tabak met 0,9 procent in vergelijking met een jaar geleden. Energie werd 5,6 procent goedkoper. (BO)