De aardgasauto is in België minder populair dan Nederland, Duitsland of Italië, en daar wil de sector in de aanloop naar het Autosalon verandering in brengen. Dat schrijven De Tijd en L'Echo dinsdag.

De actie loopt tot 28 februari. Autoconstructeurs zoals bijvoorbeeld Fiat zwaaien met bijkomende kortingen, die tot 4.000 euro kunnen oplopen.

Hoewel CNG geldt als de milieuvriendelijkste fossiele brandstof van het moment, rijden er in ons land amper 700 wagens op dat gas. Dat aantal moet snel omhoog, vindt de aardgasfederatie.

"De grote autoconstructeurs - VW, Mercedes, Opel, Fiat - stellen meer en meer modellen op punt. CNG moet zich naast elektriciteit positioneren als de alternatieve brandstof voor petroleum. De CNG-technologie maakt het mogelijk de uitstoot van CO2 te verminderen en heeft het voordeel direct operationeel te zijn", zegt projectverantwoordelijke Didier Hendrickx van de KVBG.

De aardgasfederatie zal ook verder de installatie van CNG-pompen blijven financieren. DATS 24 (groep Colruyt) was in februari 2011 de eerste tankstationketen die CNG ging aanbieden in België. Dat zijn er vandaag zowat een dozijn, wat de helft minder is dan drie jaar geleden gehoopt werd. (Belga/BO)

De aardgasauto is in België minder populair dan Nederland, Duitsland of Italië, en daar wil de sector in de aanloop naar het Autosalon verandering in brengen. Dat schrijven De Tijd en L'Echo dinsdag. De actie loopt tot 28 februari. Autoconstructeurs zoals bijvoorbeeld Fiat zwaaien met bijkomende kortingen, die tot 4.000 euro kunnen oplopen. Hoewel CNG geldt als de milieuvriendelijkste fossiele brandstof van het moment, rijden er in ons land amper 700 wagens op dat gas. Dat aantal moet snel omhoog, vindt de aardgasfederatie. "De grote autoconstructeurs - VW, Mercedes, Opel, Fiat - stellen meer en meer modellen op punt. CNG moet zich naast elektriciteit positioneren als de alternatieve brandstof voor petroleum. De CNG-technologie maakt het mogelijk de uitstoot van CO2 te verminderen en heeft het voordeel direct operationeel te zijn", zegt projectverantwoordelijke Didier Hendrickx van de KVBG. De aardgasfederatie zal ook verder de installatie van CNG-pompen blijven financieren. DATS 24 (groep Colruyt) was in februari 2011 de eerste tankstationketen die CNG ging aanbieden in België. Dat zijn er vandaag zowat een dozijn, wat de helft minder is dan drie jaar geleden gehoopt werd. (Belga/BO)