"Dit moment is bepalend. Het land moet deze aanval van de markten beantwoorden", klinkt het. "We moeten kalm blijven en de markten opnieuw tot sereniteit brengen. Zoals in het verleden zullen we het nodige doen om het tekort weg te werken en de competitiviteit van de Portugese economie te verbeteren", aldus de minister.

De Portugese minister benadrukte ook nog dat "de meesten het erover eens zijn dat Portugal en Griekenland niet te vergelijken zijn". Hij citeerde daarbij internationale instellingen zoals de OESO, het IMF, de Europese Commissie en de ECB.

"Dit moment is bepalend. Het land moet deze aanval van de markten beantwoorden", klinkt het. "We moeten kalm blijven en de markten opnieuw tot sereniteit brengen. Zoals in het verleden zullen we het nodige doen om het tekort weg te werken en de competitiviteit van de Portugese economie te verbeteren", aldus de minister. De Portugese minister benadrukte ook nog dat "de meesten het erover eens zijn dat Portugal en Griekenland niet te vergelijken zijn". Hij citeerde daarbij internationale instellingen zoals de OESO, het IMF, de Europese Commissie en de ECB.