Van de 90 miljard euro zal 10 miljard euro worden betaald in juni volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Vrijdag is er een Europese ministerraad van ministers van Financiën in Hongarije waar zij de voorwaarden voor de hulp zullen bespreken.

Portugal heeft het geld nodig om de overheid, overheidsbedrijven en leningen van de genationaliseerde 'Banco Português de Negócios' te financieren. Het land zou ook geld opzij willen zetten om eventueel andere banken te herkapitaliseren.

Ontslagnemend premier José Socrates maakte woensdagavond op televisie het voornemen bekend om Europese steun te vragen.

Donderdagmiddag had de Commissie nog geen formele aanvraag ontvangen. Een woordvoerder van de Commissie verwacht echter dat de vraag "binnenkort" geformaliseerd zal worden.

Na Griekenland (110 miljard euro) en Ierland (67,5 miljard euro) is Portugal het derde land dat aanklopt voor de noodhulp. Het land had in 2010 een begrotingstekort van 8,6 procent.

Van de 90 miljard euro zal 10 miljard euro worden betaald in juni volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Vrijdag is er een Europese ministerraad van ministers van Financiën in Hongarije waar zij de voorwaarden voor de hulp zullen bespreken. Portugal heeft het geld nodig om de overheid, overheidsbedrijven en leningen van de genationaliseerde 'Banco Português de Negócios' te financieren. Het land zou ook geld opzij willen zetten om eventueel andere banken te herkapitaliseren. Ontslagnemend premier José Socrates maakte woensdagavond op televisie het voornemen bekend om Europese steun te vragen. Donderdagmiddag had de Commissie nog geen formele aanvraag ontvangen. Een woordvoerder van de Commissie verwacht echter dat de vraag "binnenkort" geformaliseerd zal worden. Na Griekenland (110 miljard euro) en Ierland (67,5 miljard euro) is Portugal het derde land dat aanklopt voor de noodhulp. Het land had in 2010 een begrotingstekort van 8,6 procent.