Portugal verkocht - als een van de geviseerde PIGS-landen - voor 599 miljoen euro aan langlopende obligaties die aflopen in 2020. Het land betaalt daar 6,716 procent rente voor. Voor obligaties die aflopen in 2014 wordt 5,396 procent rente betaald. Op een veiling begin november 2010 bedroeg de rente respectievelijk 6,80 en 4,04 procent.

De vraag naar Portugees staatspapier overtreft uiteindelijk het aanbod. Door de groeiende ongerustheid over de solvabiliteit van het Zuid-Europese land werd de uitgifte als een belangrijke marktentest beschouwd.

Dinsdag liet de Portugese premier Jose Socrates nog duidelijk verstaan dat Portugal niet wacht op Europese financiële steun, omdat die eenvoudigweg "niet nodig" is. De premier voegde er in dat verband aan toe dat het begrotingstekort in 2010 lager uitvalt dan werd voorspeld.

Wat ons land betreft, daalde de rente die België moet betalen op langlopend staatspapier met drie basispunten naar 4,223 procent. Door de politieke onzekerheid was het verschil met wat Duitsland moet betalen dinsdag naar een record gestegen.

Portugal verkocht - als een van de geviseerde PIGS-landen - voor 599 miljoen euro aan langlopende obligaties die aflopen in 2020. Het land betaalt daar 6,716 procent rente voor. Voor obligaties die aflopen in 2014 wordt 5,396 procent rente betaald. Op een veiling begin november 2010 bedroeg de rente respectievelijk 6,80 en 4,04 procent.De vraag naar Portugees staatspapier overtreft uiteindelijk het aanbod. Door de groeiende ongerustheid over de solvabiliteit van het Zuid-Europese land werd de uitgifte als een belangrijke marktentest beschouwd. Dinsdag liet de Portugese premier Jose Socrates nog duidelijk verstaan dat Portugal niet wacht op Europese financiële steun, omdat die eenvoudigweg "niet nodig" is. De premier voegde er in dat verband aan toe dat het begrotingstekort in 2010 lager uitvalt dan werd voorspeld.Wat ons land betreft, daalde de rente die België moet betalen op langlopend staatspapier met drie basispunten naar 4,223 procent. Door de politieke onzekerheid was het verschil met wat Duitsland moet betalen dinsdag naar een record gestegen.