Vijf privé-investeerders leggen daar nog eens hetzelfde bedrag naast. Daardoor beschikt de stichting over een budget van 1 miljoen euro voor de aankoop van hoogwaardige strijkinstrumenten voor Brussels Philharmonic.

De stichting is een samenwerking tussen het gelijknamige symfonisch orkest, Bank Puilaetco Dewaay en advocatenkantoor Delboo Deknudt. Ze fungeert niet alleen als instrumentenfonds voor het orkest, maar profileert zich als belegging voor investeerders. Voor hoogwaardige strijkinstrumenten worden forse bedragen betaald. Een goede viool kost snel 40.000 euro, potentieel met een fikse meerwaarde.

Intendant Gunther Broucke hoopt in de eerste plaats dat zijn orkest dankzij de stichting op betere instrumenten kan spelen. De stichting wil in 2014 tien strijkinstrumenten kopen.

Vijf privé-investeerders leggen daar nog eens hetzelfde bedrag naast. Daardoor beschikt de stichting over een budget van 1 miljoen euro voor de aankoop van hoogwaardige strijkinstrumenten voor Brussels Philharmonic. De stichting is een samenwerking tussen het gelijknamige symfonisch orkest, Bank Puilaetco Dewaay en advocatenkantoor Delboo Deknudt. Ze fungeert niet alleen als instrumentenfonds voor het orkest, maar profileert zich als belegging voor investeerders. Voor hoogwaardige strijkinstrumenten worden forse bedragen betaald. Een goede viool kost snel 40.000 euro, potentieel met een fikse meerwaarde. Intendant Gunther Broucke hoopt in de eerste plaats dat zijn orkest dankzij de stichting op betere instrumenten kan spelen. De stichting wil in 2014 tien strijkinstrumenten kopen.