Het voorstel, dat beschouwd wordt als een van de belangrijkste maatregelen van het bezuinigingsplan dat in mei door Griekenland werd aangenomen, werd door 159 volksvertegenwoordigers goedgekeurd. Er waren 298 parlementsleden aanwezig tijdens de stemming.

De socialistische meerderheid kreeg de steun van twee onafhankelijken. De andere oppositiepartijen stemden tegen.

Donderdag zal ieder artikel van het voorstel nog eens afzonderlijk besproken worden, alvorens er een tweede stemming over zal plaatsvinden, verklaarde parlementsvoorzitter Philippos Petsalnikos.

Volgens eerste minister Giorgos Papandreou is de hervorming van het pensioenstelsel "een zeer belangrijke verandering om het systeem levensvatbaar te kunnen houden".

Het voorstel, dat beschouwd wordt als een van de belangrijkste maatregelen van het bezuinigingsplan dat in mei door Griekenland werd aangenomen, werd door 159 volksvertegenwoordigers goedgekeurd. Er waren 298 parlementsleden aanwezig tijdens de stemming. De socialistische meerderheid kreeg de steun van twee onafhankelijken. De andere oppositiepartijen stemden tegen. Donderdag zal ieder artikel van het voorstel nog eens afzonderlijk besproken worden, alvorens er een tweede stemming over zal plaatsvinden, verklaarde parlementsvoorzitter Philippos Petsalnikos. Volgens eerste minister Giorgos Papandreou is de hervorming van het pensioenstelsel "een zeer belangrijke verandering om het systeem levensvatbaar te kunnen houden".