Volgens de Amerikaanse televisiezenders CNBC en Fox Business News had een trader van Citigroup "miljarden" met "miljoenen" verward bij het plaatsen van een order op aandelen Procter & Gamble.

Door die blunder belandde de Dow-Jonesindex donderdag even onder de 10.000 punten, wat overeenstemt met een verlies van ruim negen procent.

De index sloot uiteindelijk af op 10.520,32 punten met een verlies van 3,20 procent, wat wijten aan de ongerustheid over de schulden van verschillende Europese landen en de daaraan gekoppelde financiële crisis.

Op de beurs van Tokio klokte de Nikkei-index vrijdag 3,10 procent lager af, in het zog van Wall Street en uit vrees voor een uitdieping van de schuldencrisis in Europa. Het verlies voor de Nikkei is in twee dagen tijd opgelopen tot 6,27 procent.

Volgens de Amerikaanse televisiezenders CNBC en Fox Business News had een trader van Citigroup "miljarden" met "miljoenen" verward bij het plaatsen van een order op aandelen Procter & Gamble. Door die blunder belandde de Dow-Jonesindex donderdag even onder de 10.000 punten, wat overeenstemt met een verlies van ruim negen procent. De index sloot uiteindelijk af op 10.520,32 punten met een verlies van 3,20 procent, wat wijten aan de ongerustheid over de schulden van verschillende Europese landen en de daaraan gekoppelde financiële crisis.Op de beurs van Tokio klokte de Nikkei-index vrijdag 3,10 procent lager af, in het zog van Wall Street en uit vrees voor een uitdieping van de schuldencrisis in Europa. Het verlies voor de Nikkei is in twee dagen tijd opgelopen tot 6,27 procent.