De inflatie in de eurozone is in mei opgelopen tot 0,3 procent, blijkt uit een eerste raming van het Europees statistiekbureau Eurostat. In april was dat cijfer nog stabiel gebleven. Analisten gepolst door Reuters hielden rekening met een toename met 0,2 procent .

Volgens de berekeningen van Eurostat is het prijspeil in de eurozone vooral toegenomen door hogere prijzen in de dienstverlening, gevolgd door voedingsmiddelen, alcohol en tabak. De prijzen van diensten stegen gemiddeld met 1,3 procent, na een toename van 1 procent in april .

Bij de voedingsmiddelen, alcohol en tabak stegen de prijzen met 1,2 procent na een stijging met 1 procent een maand eerder. De energieprijzen daalden met - 5 procent minder sterk dan in april (-5,8 procent).

inflatie eurozone mei 2015, tabel Eurostat
inflatie eurozone mei 2015 © tabel Eurostat
De inflatie in de eurozone is in mei opgelopen tot 0,3 procent, blijkt uit een eerste raming van het Europees statistiekbureau Eurostat. In april was dat cijfer nog stabiel gebleven. Analisten gepolst door Reuters hielden rekening met een toename met 0,2 procent . Volgens de berekeningen van Eurostat is het prijspeil in de eurozone vooral toegenomen door hogere prijzen in de dienstverlening, gevolgd door voedingsmiddelen, alcohol en tabak. De prijzen van diensten stegen gemiddeld met 1,3 procent, na een toename van 1 procent in april .Bij de voedingsmiddelen, alcohol en tabak stegen de prijzen met 1,2 procent na een stijging met 1 procent een maand eerder. De energieprijzen daalden met - 5 procent minder sterk dan in april (-5,8 procent).