De OPEC houdt in haar maandelijks rapport namelijk rekening met een terugval van de reserves in het tweede kwartaal van 2011 "als de recente ontwrichtingen van de reserves niet gecompenseerd worden door een verhoging van de productie".

Als gevolg van het geweld tussen regeringstroepen en opstandelingen in Libië is de olie-export in het land tot ver onder de 500.000 vaten per dag gedaald, blijkt uit gegevens van het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

In het document van de OPEC wordt wel enkel naar Libië verwezen in de lijst met lidstaten die hun productie zagen afnemen. "De gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en de daaraan verbonden risicopremie hebben de olieprijs naar het hoogste peil sinds september 2008 geduwd", voegt de organisatie eraan toe.

OPEC verklaart over een reservecapaciteit van 6 miljoen vaten per dag te beschikken. De ontwikkelingen op de oliemarkten worden op de voet gevolgd om actie te ondernemen in het geval de stabiliteit van de markten in het gedrang komt, luidt het nog.

De OPEC houdt in haar maandelijks rapport namelijk rekening met een terugval van de reserves in het tweede kwartaal van 2011 "als de recente ontwrichtingen van de reserves niet gecompenseerd worden door een verhoging van de productie".Als gevolg van het geweld tussen regeringstroepen en opstandelingen in Libië is de olie-export in het land tot ver onder de 500.000 vaten per dag gedaald, blijkt uit gegevens van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). In het document van de OPEC wordt wel enkel naar Libië verwezen in de lijst met lidstaten die hun productie zagen afnemen. "De gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en de daaraan verbonden risicopremie hebben de olieprijs naar het hoogste peil sinds september 2008 geduwd", voegt de organisatie eraan toe. OPEC verklaart over een reservecapaciteit van 6 miljoen vaten per dag te beschikken. De ontwikkelingen op de oliemarkten worden op de voet gevolgd om actie te ondernemen in het geval de stabiliteit van de markten in het gedrang komt, luidt het nog.