In juli werd nog een overschot van 6,2 miljard euro genoteerd. De volledige Europese Unie (EU) kreeg in augustus af te rekenen met een handelstekort van 17,3 miljard euro.

In ons land vertoonde de handelsbalans voor juli een licht positief saldo van 0,5 miljard euro. Daarmee is de handelsbalans voor de tweede maand op rij positief, maakt de Nationale Bank (NBB) vrijdag bekend.

In juli beliepen de uit- en invoer respectievelijk 17,7 miljard euro en 17,2 miljard euro, wat op jaarbasis neerkomt op een toename met 20,0 procent voor de uitvoer en een stijging met 20,8 procent voor de invoer.

Vergeleken met dezelfde periode in 2009 is het gemiddelde maandelijkse uitvoervolume over de laatste drie maanden met 12,7 procent gestegen en dat van de invoer met 10,2 procent. Op die manier is de dekkingsgraad met 2,3 procent verbeterd, aldus de NBB.

In juli werd nog een overschot van 6,2 miljard euro genoteerd. De volledige Europese Unie (EU) kreeg in augustus af te rekenen met een handelstekort van 17,3 miljard euro. In ons land vertoonde de handelsbalans voor juli een licht positief saldo van 0,5 miljard euro. Daarmee is de handelsbalans voor de tweede maand op rij positief, maakt de Nationale Bank (NBB) vrijdag bekend. In juli beliepen de uit- en invoer respectievelijk 17,7 miljard euro en 17,2 miljard euro, wat op jaarbasis neerkomt op een toename met 20,0 procent voor de uitvoer en een stijging met 20,8 procent voor de invoer. Vergeleken met dezelfde periode in 2009 is het gemiddelde maandelijkse uitvoervolume over de laatste drie maanden met 12,7 procent gestegen en dat van de invoer met 10,2 procent. Op die manier is de dekkingsgraad met 2,3 procent verbeterd, aldus de NBB.