De detailhandelaren in de eurozone hebben hun omzet in mei licht zien stijgen tegenover april. Dat blijkt uit een raming van het Europees statistiekbureau Eurostat.

In mei van dit jaar nam de omzet van de detailhandel in de eurozone toe met 1 procent in vergelijking met april. Voor de volledige Europese Unie (EU) was er een toename met 1,2 procent. In april van dit jaar werd op maandbasis nog een terugval met respectievelijk 0,2 en 0,5 procent geregistreerd.

In vergelijking met mei van vorig jaar daalde de verkoop met 0,1 procent in de eurozone, terwijl ze met 0,5 procent toenam in de Europese Unie.

In mei nam de omzet - in vergelijking met april - in het segment 'voedsel, drank en tabak' toe met 0,9 procent in de eurozone en met 1,5 procent in de EU. De non-foodsector zag de verkoop met respectievelijk 0,9 en 1 procent stijgen.

De omzet van de detailhandel steeg in alle lidstaten waarvan gegevens beschikbaar zijn, behalve in Roemenië (-3 procent), Hongarije (- 0,4 procent) en Bulgarije (-0,3 procent). De grootste toename werd geregistreerd in Finland (+3,6 procent), het Verenigd Koninkrijk (+2,8 procent), Letland (+2,6 procent), Estland en Ierland (beide 2,4 procent).

Voor ons land werd in mei een stijging genoteerd van 2,3 procent op maandbasis en 4,5 procent op jaarbasis. (BO)

De detailhandelaren in de eurozone hebben hun omzet in mei licht zien stijgen tegenover april. Dat blijkt uit een raming van het Europees statistiekbureau Eurostat. In mei van dit jaar nam de omzet van de detailhandel in de eurozone toe met 1 procent in vergelijking met april. Voor de volledige Europese Unie (EU) was er een toename met 1,2 procent. In april van dit jaar werd op maandbasis nog een terugval met respectievelijk 0,2 en 0,5 procent geregistreerd.In vergelijking met mei van vorig jaar daalde de verkoop met 0,1 procent in de eurozone, terwijl ze met 0,5 procent toenam in de Europese Unie. In mei nam de omzet - in vergelijking met april - in het segment 'voedsel, drank en tabak' toe met 0,9 procent in de eurozone en met 1,5 procent in de EU. De non-foodsector zag de verkoop met respectievelijk 0,9 en 1 procent stijgen.De omzet van de detailhandel steeg in alle lidstaten waarvan gegevens beschikbaar zijn, behalve in Roemenië (-3 procent), Hongarije (- 0,4 procent) en Bulgarije (-0,3 procent). De grootste toename werd geregistreerd in Finland (+3,6 procent), het Verenigd Koninkrijk (+2,8 procent), Letland (+2,6 procent), Estland en Ierland (beide 2,4 procent).Voor ons land werd in mei een stijging genoteerd van 2,3 procent op maandbasis en 4,5 procent op jaarbasis. (BO)