De prijs van een vat olie van de Noordzeesoort Brent zakte woensdag onder de grens van 80 dollar. Een vat Amerikaanse WTI-olie kost minder dan 75 dollar.

Een stijging van het aantal coronabesmettingen in China - de grootste invoerder van olie wereldwijd - doet vrezen voor een economische vertraging en dus minder vraag. Ook is er minder nood aan olie door de ongewoon zachte temperaturen in Europa. Bovendien is er de mogelijkheid dat de VS niet ontsnappen aan een recessie, met ook minder vraag tot gevolg.

De prijs van een vat olie van de Noordzeesoort Brent zakte woensdag onder de grens van 80 dollar. Een vat Amerikaanse WTI-olie kost minder dan 75 dollar. Een stijging van het aantal coronabesmettingen in China - de grootste invoerder van olie wereldwijd - doet vrezen voor een economische vertraging en dus minder vraag. Ook is er minder nood aan olie door de ongewoon zachte temperaturen in Europa. Bovendien is er de mogelijkheid dat de VS niet ontsnappen aan een recessie, met ook minder vraag tot gevolg.