Niet enkel de toenemende geopolitieke spanning rond Oekraïne, maar ook het escalerende conflict in de Gazastrook lijken de olieprijzen onder druk te zetten.

In de ochendhandel kostte een vat van de Noordzeeolie Brent voor levering in september 108,28 dollar. Dat is 39 cent meer dan daags tevoren.

Een vat Amerikaanse West Texas Intermediate (WTI) voor levering in augustus werd verhandeld voor 103,67 dollar (+48 cent).

Grondstoffenhandelaars wijzen naar de vliegtuigcrash en daaruit voortvloeiende spanningen tussen Kiev en de separatisten in het oosten van het land als oorzaak van de stijgende prijzen. (Belga/BO)

Niet enkel de toenemende geopolitieke spanning rond Oekraïne, maar ook het escalerende conflict in de Gazastrook lijken de olieprijzen onder druk te zetten.In de ochendhandel kostte een vat van de Noordzeeolie Brent voor levering in september 108,28 dollar. Dat is 39 cent meer dan daags tevoren. Een vat Amerikaanse West Texas Intermediate (WTI) voor levering in augustus werd verhandeld voor 103,67 dollar (+48 cent). Grondstoffenhandelaars wijzen naar de vliegtuigcrash en daaruit voortvloeiende spanningen tussen Kiev en de separatisten in het oosten van het land als oorzaak van de stijgende prijzen. (Belga/BO)