Amerikaanse olie was vrijdag in de loop van de morgen ongeveer 3,5 procent duurder tot 63,35 dollar per vat. Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder meer het Midden-Oosten en de Noordzee, steeg eveneens met 3,5 procent en werd verhandeld voor 68,59 dollar per vat.

De olieprijzen stijgen nadat de Verenigde Staten een raketaanval hebben uitgevoerd op het internationale vliegveld van de Iraakse hoofdstad Bagdad . Daarbij kwam onder meer de vooraanstaande Iraanse militair generaal Qassem Soleimani om het leven.

Iran heeft intussen aangekondigd de aanval te willen vergelden. Mogelijk worden olietankers met Amerikaanse olie aan boord een doelwit als vergelding. In hoeverre de recente onrust in de benzineprijzen wordt verwerkt, is op dit moment niet te voorspellen.

Amerikaanse olie was vrijdag in de loop van de morgen ongeveer 3,5 procent duurder tot 63,35 dollar per vat. Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder meer het Midden-Oosten en de Noordzee, steeg eveneens met 3,5 procent en werd verhandeld voor 68,59 dollar per vat. De olieprijzen stijgen nadat de Verenigde Staten een raketaanval hebben uitgevoerd op het internationale vliegveld van de Iraakse hoofdstad Bagdad . Daarbij kwam onder meer de vooraanstaande Iraanse militair generaal Qassem Soleimani om het leven.Iran heeft intussen aangekondigd de aanval te willen vergelden. Mogelijk worden olietankers met Amerikaanse olie aan boord een doelwit als vergelding. In hoeverre de recente onrust in de benzineprijzen wordt verwerkt, is op dit moment niet te voorspellen.