De olieprijs is dinsdag opnieuw gedaald. De zorgen over de gevolgen van de nucleaire crisis in Japan overschaduwen de gevolgen van de onrust in Noord-Afrika.

Een vat olie van de Noordzeesoort Brent kostte tijdens de Aziatische handel 111,78 dollar. Dat is 1,89 dollar minder dan de vorige dag. Een vat olie van de Amerikaanse soort West Texas Intermediate werd 1,75 dollar goedkoper en kostte 99,44 dollar.

Reden voor de dalende olieprijs is de nucleaire crisis in Japan. In geval van een nucleaire ramp zouden de gevolgen voor de op twee na grootste economie ter wereld enorm zijn.

Japan is de op twee na grootste verbruiker van olie in de wereld, na de VS en China. Bovendien is Japan daarvoor volledig op import aangewezen.

De olieprijs is dinsdag opnieuw gedaald. De zorgen over de gevolgen van de nucleaire crisis in Japan overschaduwen de gevolgen van de onrust in Noord-Afrika. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent kostte tijdens de Aziatische handel 111,78 dollar. Dat is 1,89 dollar minder dan de vorige dag. Een vat olie van de Amerikaanse soort West Texas Intermediate werd 1,75 dollar goedkoper en kostte 99,44 dollar. Reden voor de dalende olieprijs is de nucleaire crisis in Japan. In geval van een nucleaire ramp zouden de gevolgen voor de op twee na grootste economie ter wereld enorm zijn. Japan is de op twee na grootste verbruiker van olie in de wereld, na de VS en China. Bovendien is Japan daarvoor volledig op import aangewezen.