De nieuwe daling van de olieprijzen zou volgens handelaars een reactie zijn op de sterke stijging van vrijdag.

Een vat Brent-olie kostte maandagochtend 51,61 dollar, of 1,36 dollar minder dan vorige week. Een vat West Texas Intermediate (WTI) daalde tot 46,90 dollar.

Vrijdag steeg de prijs voor een vat WTI nog acht procent. Zondag startte echter een staking in de Amerikaanse olieraffinaderijen, waardoor er minder capaciteit is voor de verwerking van ruwe olie. Dat weegt op de olieprijzen. Er is al maanden een overaanbod van ruwe olie op de wereldmarkt. (Belga/NS)

De nieuwe daling van de olieprijzen zou volgens handelaars een reactie zijn op de sterke stijging van vrijdag. Een vat Brent-olie kostte maandagochtend 51,61 dollar, of 1,36 dollar minder dan vorige week. Een vat West Texas Intermediate (WTI) daalde tot 46,90 dollar.Vrijdag steeg de prijs voor een vat WTI nog acht procent. Zondag startte echter een staking in de Amerikaanse olieraffinaderijen, waardoor er minder capaciteit is voor de verwerking van ruwe olie. Dat weegt op de olieprijzen. Er is al maanden een overaanbod van ruwe olie op de wereldmarkt. (Belga/NS)