Maandag wordt in Londen voor een vat Brent-olie voor levering in mei 1,05 dollar - of 0,9 procent - meer betaald tot 119,75 dollar.

In New York stijgt de prijs voor een vat crude met 0,8 procent tot 108,78 dollar per vat, het hoogste peil in 30 maanden. Sinds het begin van het protest in Libië op 15 februari ging de olieprijs in New York al 28 procent hoger.

Behalve in Noord-Afrika neemt ook de onrust in het Midden-Oosten toe, meer bepaald in Jemen. De onrust in Libië kan de olieprijs wel omhoog stuwen, maar ze vormt geen bedreiging voor de wereldwijde bevoorrading aangezien het Noord-Afrikaanse land slechts een 'kleine' exporteur is. Dat kan wel het geval zijn als de problemen in Jemen overslaan naar Saoedi-Arabië of Iran. Saoedi-Arabië is met 6,3 miljoen vaten de grootste olie-exporteur ter wereld. Iran staat op de derde plaats met 2,2 miljoen vaten.

Maandag wordt in Londen voor een vat Brent-olie voor levering in mei 1,05 dollar - of 0,9 procent - meer betaald tot 119,75 dollar.In New York stijgt de prijs voor een vat crude met 0,8 procent tot 108,78 dollar per vat, het hoogste peil in 30 maanden. Sinds het begin van het protest in Libië op 15 februari ging de olieprijs in New York al 28 procent hoger.Behalve in Noord-Afrika neemt ook de onrust in het Midden-Oosten toe, meer bepaald in Jemen. De onrust in Libië kan de olieprijs wel omhoog stuwen, maar ze vormt geen bedreiging voor de wereldwijde bevoorrading aangezien het Noord-Afrikaanse land slechts een 'kleine' exporteur is. Dat kan wel het geval zijn als de problemen in Jemen overslaan naar Saoedi-Arabië of Iran. Saoedi-Arabië is met 6,3 miljoen vaten de grootste olie-exporteur ter wereld. Iran staat op de derde plaats met 2,2 miljoen vaten.