De prijs van een vat Brent-olie, die al vijf dagen aan het dalen is, zakt maandagvoormiddag in vergelijking met vrijdag verder met 2,44 dollar tot 96 dollar. Even zakt de prijs zelfs tot 95,63 dollar, waardoor het van januari 2011 geleden is dat olie nog zo goedkoop was. Ter vergelijking: begin mei werd voor een vat Brent nog 120 dollar betaald.

De terugval van de olieprijs is te wijten aan het teleurstellende banenrapport in de VS van afgelopen vrijdag, en de stijgende werkloosheidsgraad (8,2 procent) aldaar. Bovendien trappelt de industriële activiteit in China ter plaatse, terwijl de schuldencrisis in de eurozone de wereldwijde economie lijkt aan te tasten.

"De markt krijgt alle negatieve economische cijfers van vorige week te verwerken, waardoor de olieprijs moeiteloos onder de psychologische grens van de 100 dollar is gezakt", aldus Tony Nunan, manager bij Mitsubishi Corp. Volgens Nunan halen beleggers hun geld nu uit risicovolle activa omdat ze bang zijn op de bodem te belanden.

Door de goedkopere olie is de dieselprijs in ons land opnieuw onder de 1,50 euro per liter gedaald. (Reuters/BO)

De prijs van een vat Brent-olie, die al vijf dagen aan het dalen is, zakt maandagvoormiddag in vergelijking met vrijdag verder met 2,44 dollar tot 96 dollar. Even zakt de prijs zelfs tot 95,63 dollar, waardoor het van januari 2011 geleden is dat olie nog zo goedkoop was. Ter vergelijking: begin mei werd voor een vat Brent nog 120 dollar betaald. De terugval van de olieprijs is te wijten aan het teleurstellende banenrapport in de VS van afgelopen vrijdag, en de stijgende werkloosheidsgraad (8,2 procent) aldaar. Bovendien trappelt de industriële activiteit in China ter plaatse, terwijl de schuldencrisis in de eurozone de wereldwijde economie lijkt aan te tasten."De markt krijgt alle negatieve economische cijfers van vorige week te verwerken, waardoor de olieprijs moeiteloos onder de psychologische grens van de 100 dollar is gezakt", aldus Tony Nunan, manager bij Mitsubishi Corp. Volgens Nunan halen beleggers hun geld nu uit risicovolle activa omdat ze bang zijn op de bodem te belanden.Door de goedkopere olie is de dieselprijs in ons land opnieuw onder de 1,50 euro per liter gedaald. (Reuters/BO)