Het betrof een beslissende onderhandelingsronde tussen de Europese lidstaten, het Europees parlement en de Commissie. De kans dat er nog een compromis zou worden gevonden op de plenaire zitting van woensdag, is weinig waarschijnlijk. De Europese ministers van Financiën komen op 13 juli bijeen, waar ze het voorstel dan hadden kunnen bekrachtigen, maar ook dat lijkt nu moeilijk.

De bedoeling is om in Europa drie nieuwe toezichthoudende autoriteiten op te richten, voor banken, verzekeringen en markten. Er is vooral discussie over hun bevoegdheden tegenover de nationale autoriteiten.

Met name Groot-Brittannië en Duitsland zouden volgens betrokkenen moeilijk doen over een te sterke inmenging, terwijl de Commissie en het parlement meer macht voor de Europese instellingen wensen.

Het betrof een beslissende onderhandelingsronde tussen de Europese lidstaten, het Europees parlement en de Commissie. De kans dat er nog een compromis zou worden gevonden op de plenaire zitting van woensdag, is weinig waarschijnlijk. De Europese ministers van Financiën komen op 13 juli bijeen, waar ze het voorstel dan hadden kunnen bekrachtigen, maar ook dat lijkt nu moeilijk. De bedoeling is om in Europa drie nieuwe toezichthoudende autoriteiten op te richten, voor banken, verzekeringen en markten. Er is vooral discussie over hun bevoegdheden tegenover de nationale autoriteiten. Met name Groot-Brittannië en Duitsland zouden volgens betrokkenen moeilijk doen over een te sterke inmenging, terwijl de Commissie en het parlement meer macht voor de Europese instellingen wensen.