Volgens de Ierse media zou de overheid verschillende miljarden pompen in de banken. In de Allied Irish Banks (AIB) zou het staatsbelang stijgen van de huidige 16 procent tot meer dan 70 procent. In de Bank of Ireland (BofI) zou de participatie stijgen van 25 tot 40 procent. Vorig jaar werd de Anglo Irish Bank al volledig genationaliseerd.

Slechte leningen, een gigantisch probleem in Ierland door de crisis in de vastgoedsector en de torenhoge werkloosheid, zouden worden overgebracht naar de "bad bank" (NAMA) die de overheid vorig jaar oprichtte.

De aankondiging leidde al tot een stevige koersval op de beurs. Het aandeel van AIB ging dinsdagochtend 17,22 procent lager, Bank of Ireland verloor 2,73 procent.

Volgens de Ierse media zou de overheid verschillende miljarden pompen in de banken. In de Allied Irish Banks (AIB) zou het staatsbelang stijgen van de huidige 16 procent tot meer dan 70 procent. In de Bank of Ireland (BofI) zou de participatie stijgen van 25 tot 40 procent. Vorig jaar werd de Anglo Irish Bank al volledig genationaliseerd. Slechte leningen, een gigantisch probleem in Ierland door de crisis in de vastgoedsector en de torenhoge werkloosheid, zouden worden overgebracht naar de "bad bank" (NAMA) die de overheid vorig jaar oprichtte. De aankondiging leidde al tot een stevige koersval op de beurs. Het aandeel van AIB ging dinsdagochtend 17,22 procent lager, Bank of Ireland verloor 2,73 procent.