Het rapport van de EIU, dat maandag bekendgemaakt werd, rangschikt 120 grote steden in functie van hun capaciteit om kapitaal, bedrijven, talent en toeristen aan te trekken. De top 30 telt elf Europese steden en tien Amerikaanse.

Volgens Leo Abruzzese van de EIU is het duidelijk dat de economische dynamiek zich elders ontwikkelt, meer bepaald in de Aziatische steden. Maar toch hebben de Amerikaanse en Europese steden historische voordelen die hen een solide concurrentiepositie geven, aldus Abruzzese.

Brussel komt op de 34ste plaats, na Amsterdam (17de), Wenen (25ste) en Madrid (28ste), maar voor Peking (39ste), Dubai (40ste) en Barcelona (41ste). (Belga/BO)

Het rapport van de EIU, dat maandag bekendgemaakt werd, rangschikt 120 grote steden in functie van hun capaciteit om kapitaal, bedrijven, talent en toeristen aan te trekken. De top 30 telt elf Europese steden en tien Amerikaanse. Volgens Leo Abruzzese van de EIU is het duidelijk dat de economische dynamiek zich elders ontwikkelt, meer bepaald in de Aziatische steden. Maar toch hebben de Amerikaanse en Europese steden historische voordelen die hen een solide concurrentiepositie geven, aldus Abruzzese.Brussel komt op de 34ste plaats, na Amsterdam (17de), Wenen (25ste) en Madrid (28ste), maar voor Peking (39ste), Dubai (40ste) en Barcelona (41ste). (Belga/BO)