De Nederlandse economie heeft in het derde kwartaal iets beter gepresteerd dan tot nu toe werd aangenomen. De groei kwam in het derde kwartaal uit op 0,2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.

Dat blijkt uit een tweede raming die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepubliceerd. Bij de eerste raming van november, kwam de groei uit op 0,1 procent.

Ten opzichte van een jaar eerder kromp de economie in het derde kwartaal met 0,4 procent. Volgens de eerste raming was dat 0,6 procent.

Export

Het gunstigere cijfer komt vooral doordat de exportcijfers van goederen en diensten en de consumptie door de overheid naar boven zijn bijgesteld.

De import, de consumptie door huishoudens en de investeringen zijn neerwaarts bijgesteld, aldus het statistiekbureau.

Banenverlies

Op de arbeidsmarkt is het herstel echter nog ver te zoeken. Op jaarbasis nam de werkgelegenheid in het derde kwartaal met 160.000 banen af, ofwel met 2 procent. Het gaat om het grootste banenverlies sinds 1995. De banenkrimp is conform de eerste raming van het CBS vorige maand. (Belga/KVDA)

De Nederlandse economie heeft in het derde kwartaal iets beter gepresteerd dan tot nu toe werd aangenomen. De groei kwam in het derde kwartaal uit op 0,2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit een tweede raming die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepubliceerd. Bij de eerste raming van november, kwam de groei uit op 0,1 procent. Ten opzichte van een jaar eerder kromp de economie in het derde kwartaal met 0,4 procent. Volgens de eerste raming was dat 0,6 procent. Export Het gunstigere cijfer komt vooral doordat de exportcijfers van goederen en diensten en de consumptie door de overheid naar boven zijn bijgesteld. De import, de consumptie door huishoudens en de investeringen zijn neerwaarts bijgesteld, aldus het statistiekbureau. Banenverlies Op de arbeidsmarkt is het herstel echter nog ver te zoeken. Op jaarbasis nam de werkgelegenheid in het derde kwartaal met 160.000 banen af, ofwel met 2 procent. Het gaat om het grootste banenverlies sinds 1995. De banenkrimp is conform de eerste raming van het CBS vorige maand. (Belga/KVDA)