De cijfers komen van de Nationale Bank, die woensdag een eerste "flash"-raming van het derde kwart vrijgaf. De groei in het tweede kwart komt uit op 1 procent, tegenover 0,7 procent volgens een eerdere schatting.

De 0,5 procent in het derde kwartaal is de zesde kwartaalwinst op rij. Tegenover het tweede kwartaal (+1 procent) halveert de groei echter. De verwachtingen van economen liepen uiteen van 0,2 procent tot 0,6 procent.

Op jaarbasis komt er 2,1 procent bij tegenover een herziene 2,6 procent voor het tweede kwartaal. Vergeleken op jaarbasis gaat het om het derde winstkwartaal op rij.

Voor het tweede kwartaal gaf de NBB nieuwe cijfers. De groei van de toegevoegde waarde in de industrie vertraagde licht tot +1,3 procent tegenover het eerste kwartaal. Voor de diensten versnelde de groei tot +0,6 procent. De bouw kende een sterke +4,4 procent na -3,5 procent een kwartaal eerder door de slechte weersomstandigheden.

De economische groei werd door de buitenlandse vraag opgetrokken. "Onder de gunstige invloed van het spectaculaire herstel in Duitsland, onze grootste handelspartner, is de uitvoer sterker toegenomen (+3,7 procent) dan de invoer (+3,2 procent)".

De tewerkstelling steeg met 0,4 procent, na +0,3 procent in het eerste kwartaal.

De cijfers komen van de Nationale Bank, die woensdag een eerste "flash"-raming van het derde kwart vrijgaf. De groei in het tweede kwart komt uit op 1 procent, tegenover 0,7 procent volgens een eerdere schatting. De 0,5 procent in het derde kwartaal is de zesde kwartaalwinst op rij. Tegenover het tweede kwartaal (+1 procent) halveert de groei echter. De verwachtingen van economen liepen uiteen van 0,2 procent tot 0,6 procent. Op jaarbasis komt er 2,1 procent bij tegenover een herziene 2,6 procent voor het tweede kwartaal. Vergeleken op jaarbasis gaat het om het derde winstkwartaal op rij. Voor het tweede kwartaal gaf de NBB nieuwe cijfers. De groei van de toegevoegde waarde in de industrie vertraagde licht tot +1,3 procent tegenover het eerste kwartaal. Voor de diensten versnelde de groei tot +0,6 procent. De bouw kende een sterke +4,4 procent na -3,5 procent een kwartaal eerder door de slechte weersomstandigheden. De economische groei werd door de buitenlandse vraag opgetrokken. "Onder de gunstige invloed van het spectaculaire herstel in Duitsland, onze grootste handelspartner, is de uitvoer sterker toegenomen (+3,7 procent) dan de invoer (+3,2 procent)". De tewerkstelling steeg met 0,4 procent, na +0,3 procent in het eerste kwartaal.