De meerderheidspartijen, aangevuld met Groen! en Ecolo, hebben in de Kamer een wetsvoorstel ingediend dat de maximumboete voor belastingfraudeurs optrekt van 125.000 euro tot 3 miljoen euro.

Dat schrijft De Tijd woensdag.

Volgens de partijen zijn de huidige maximumbedragen te weinig ontradend. Daarom wordt de maximumboete verhoogd tot 500.000 euro. En de opdeciemen worden ook van toepassing op die strafrechtelijke fiscale boetes, wat het bedrag nog eens met zes vermenigvuldigt.

Het voorstel maakt het ook mogelijk dat de fiscus en het openbaar ministerie overleggen om de dossiers beter onder elkaar te verdelen. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez zegt het voorstel te steunen. (Belga/KVDA)

De meerderheidspartijen, aangevuld met Groen! en Ecolo, hebben in de Kamer een wetsvoorstel ingediend dat de maximumboete voor belastingfraudeurs optrekt van 125.000 euro tot 3 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd woensdag. Volgens de partijen zijn de huidige maximumbedragen te weinig ontradend. Daarom wordt de maximumboete verhoogd tot 500.000 euro. En de opdeciemen worden ook van toepassing op die strafrechtelijke fiscale boetes, wat het bedrag nog eens met zes vermenigvuldigt. Het voorstel maakt het ook mogelijk dat de fiscus en het openbaar ministerie overleggen om de dossiers beter onder elkaar te verdelen. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez zegt het voorstel te steunen. (Belga/KVDA)