Onder meer de tarieven voor manuele overschrijvingen gaan de hoogte in, laat Belfius weten. De prijs stijgt van 1,25 euro naar 2 euro. Klanten zullen wel recht blijven hebben op 24 gratis manuele overschrijvingen per jaar. Ook de portkosten voor rekeninguittreksels stijgen. Per verzending verhoogt het tarief van 1,70 euro naar 2 euro.

Belfius wijst erop dat er heel wat gratis en niet-digitale tarieven bestaan. In plaats van papieren overschrijvingen kunnen klanten voor terugkerende betalingen gebruik maken van bestendige opdrachten of domiciliëringen. Eenmalige opdrachten kunnen ze aan de bankautomaten uitvoeren. Daar kunnen ook rekeninguittreksels worden geprint. Bovendien is er Belfius Direct Phone, waar klanten telefonisch hun saldo en verrichtingen kunnen raadplegen, nationale overschrijvingen kunnen doen en bestendige opdrachten kunnen beheren.

Vrijstelling

Klanten van 70 jaar en ouder zijn bovendien vrijgesteld, heeft Belfius beslist. Ze kunnen onbeperkt manuele overschrijvingen doen met een Comfort-rekening. De verzending van rekeninguittreksels wordt bovendien gratis, als dat één maal per maand gebeurt. 'We kunnen 70-plussers niet verplichten digitaal te gaan', aldus een woordvoerster van de bank.

Belfius is niet de eerste bank die de tarieven voor bepaalde manuele bankdiensten verhoogt. Eerder maakte onder meer BNP Paribas Fortis al een verhoging bekend voor onder meer papieren overschrijvingen. Verbruikersorganisatie Test-Aankoop is fel gekant tegen tariefverhogingen van manuele verrichtingen. Dat ook Belfius dat doet, noemt Test-Aankoop "des te schokkender", omdat de bank een publiek profiel heeft. De organisatie vraagt een intrekking van de geplande verhoging van de tarieven en een bevriezing van de bankkosten in afwachting van een basisbankdienst.

Onder meer de tarieven voor manuele overschrijvingen gaan de hoogte in, laat Belfius weten. De prijs stijgt van 1,25 euro naar 2 euro. Klanten zullen wel recht blijven hebben op 24 gratis manuele overschrijvingen per jaar. Ook de portkosten voor rekeninguittreksels stijgen. Per verzending verhoogt het tarief van 1,70 euro naar 2 euro. Belfius wijst erop dat er heel wat gratis en niet-digitale tarieven bestaan. In plaats van papieren overschrijvingen kunnen klanten voor terugkerende betalingen gebruik maken van bestendige opdrachten of domiciliëringen. Eenmalige opdrachten kunnen ze aan de bankautomaten uitvoeren. Daar kunnen ook rekeninguittreksels worden geprint. Bovendien is er Belfius Direct Phone, waar klanten telefonisch hun saldo en verrichtingen kunnen raadplegen, nationale overschrijvingen kunnen doen en bestendige opdrachten kunnen beheren.Klanten van 70 jaar en ouder zijn bovendien vrijgesteld, heeft Belfius beslist. Ze kunnen onbeperkt manuele overschrijvingen doen met een Comfort-rekening. De verzending van rekeninguittreksels wordt bovendien gratis, als dat één maal per maand gebeurt. 'We kunnen 70-plussers niet verplichten digitaal te gaan', aldus een woordvoerster van de bank.Belfius is niet de eerste bank die de tarieven voor bepaalde manuele bankdiensten verhoogt. Eerder maakte onder meer BNP Paribas Fortis al een verhoging bekend voor onder meer papieren overschrijvingen. Verbruikersorganisatie Test-Aankoop is fel gekant tegen tariefverhogingen van manuele verrichtingen. Dat ook Belfius dat doet, noemt Test-Aankoop "des te schokkender", omdat de bank een publiek profiel heeft. De organisatie vraagt een intrekking van de geplande verhoging van de tarieven en een bevriezing van de bankkosten in afwachting van een basisbankdienst.