Volgens Moody's zijn de economische ontwikkelingen beter voorspelbaar geworden. "Hoewel de economische groei waarschijnlijk matig blijft, vergeleken met eerdere periodes van herstel, lijkt een aantal van de grootste risico's rondom onze economische voorspellingen te zijn verdwenen", aldus bestuurder Colin Ellis.

Vergeleken met zijn vorige prognose in augustus is Moody's wel wat somberder geworden over de toekomst van de groeilanden. De kredietbeoordelaar schat dat de economische groei daar in 2013 uitkomt op 5 procent, en in de 2 daaropvolgende jaren aantrekt tot 5,5 procent.

Voor de 20 grootste economieën rekent Moody's nog steeds op een matig herstel. De kredietbeoordelaar mikt op een groei rond de 1,3 procent dit jaar, gevolgd door een expansie met 2 procent in 2014 en 2,25 procent in 2015. Die prognoses liggen ongeveer in lijn met die van een kwartaal eerder.

De belangrijkste bedreiging voor het economisch herstel bestaat volgens Moody's in het afbouwen van stimuleringsmaatregelen door met name de Amerikaanse centrale bank (Fed). Voorts ziet de kredietbeoordelaar mogelijke bedreigingen in een plotse verheviging van de eurocrisis en politiek rumoer over het begrotingsbeleid in de Verenigde Staten. (Belga/BO)

Volgens Moody's zijn de economische ontwikkelingen beter voorspelbaar geworden. "Hoewel de economische groei waarschijnlijk matig blijft, vergeleken met eerdere periodes van herstel, lijkt een aantal van de grootste risico's rondom onze economische voorspellingen te zijn verdwenen", aldus bestuurder Colin Ellis. Vergeleken met zijn vorige prognose in augustus is Moody's wel wat somberder geworden over de toekomst van de groeilanden. De kredietbeoordelaar schat dat de economische groei daar in 2013 uitkomt op 5 procent, en in de 2 daaropvolgende jaren aantrekt tot 5,5 procent. Voor de 20 grootste economieën rekent Moody's nog steeds op een matig herstel. De kredietbeoordelaar mikt op een groei rond de 1,3 procent dit jaar, gevolgd door een expansie met 2 procent in 2014 en 2,25 procent in 2015. Die prognoses liggen ongeveer in lijn met die van een kwartaal eerder. De belangrijkste bedreiging voor het economisch herstel bestaat volgens Moody's in het afbouwen van stimuleringsmaatregelen door met name de Amerikaanse centrale bank (Fed). Voorts ziet de kredietbeoordelaar mogelijke bedreigingen in een plotse verheviging van de eurocrisis en politiek rumoer over het begrotingsbeleid in de Verenigde Staten. (Belga/BO)