Moody's heeft de Spaanse rating verlaagd met twee stappen, van Aa2 naar A1. De kredietbeoordelaar verwijst voor de maatregel onder meer naar de magere economische groeivooruitzichten en de kwetsbaarheid van het land voor de spanningen op de markten.

De vooruitzichten blijven negatief, wat inhoudt dat een verdere verlaging niet uitgesloten is.

Eerder deze maand verlaagden de andere twee grote ratingbureau's, Standard & Poor's en Fitch, al de Spaanse rating. De nieuwe rating is de vijfde hoogste van Moody's, dat daarmee strenger is dan Standard & Poor's en Fitch. Zij geven de vierde hoogste rating.

Eerder deze week kondigde Moody's aan dat het ook de Franse AAA-rating met outlook 'stabiel' onderzoekt, daarbij verwijzend naar de schuldencrisis.

Verbaasd

In een reactie zegt het Spaanse ministerie van Economie "verbaasd" te zijn door de kredietverlaging door Moody's, zonder de uitkomst af te wachten van de EU-top volgend weekend in Brussel. (Belga/KVDA)

Moody's heeft de Spaanse rating verlaagd met twee stappen, van Aa2 naar A1. De kredietbeoordelaar verwijst voor de maatregel onder meer naar de magere economische groeivooruitzichten en de kwetsbaarheid van het land voor de spanningen op de markten.De vooruitzichten blijven negatief, wat inhoudt dat een verdere verlaging niet uitgesloten is.Eerder deze maand verlaagden de andere twee grote ratingbureau's, Standard & Poor's en Fitch, al de Spaanse rating. De nieuwe rating is de vijfde hoogste van Moody's, dat daarmee strenger is dan Standard & Poor's en Fitch. Zij geven de vierde hoogste rating.Eerder deze week kondigde Moody's aan dat het ook de Franse AAA-rating met outlook 'stabiel' onderzoekt, daarbij verwijzend naar de schuldencrisis. VerbaasdIn een reactie zegt het Spaanse ministerie van Economie "verbaasd" te zijn door de kredietverlaging door Moody's, zonder de uitkomst af te wachten van de EU-top volgend weekend in Brussel. (Belga/KVDA)