De ratings van de vijftien wereldwijd actieve financiële instellingen worden met 1 tot 3 niveaus verlaagd, deelde de kredietbeoordelaar mee.

Rommel

Het gaat om vijf Amerikaanse banken, drie Franse (waaronder BNP Paribas), drie Britse, twee Zwitserse, een Canadese en een Duitse. De rating van vier van de banken wordt een niveau lager gezet en tien banken gaan twee niveaus omlaag. De rating van de Zwitserse bank Crédit Suisse wordt het hardst aangepakt en zelfs drie niveaus lager gestuurd.

De Amerikaanse banken Bank of America en Citigroup zien hun rating dalen tot "Baa2", wat nog maar twee niveaus is boven de categorie die als 'rommel' beschouwd wordt.

Dow Jones
Geruchten over de nakende aankondiging door Moody's hadden de beurs van New York donderdag al fors lager gestuurd. De Dow Jones-index op Wall Street beleefde zijn op één na slechtste dag van het jaar, met een verlies van 1,96 procent.

De breed samengestelde Standard & Poor's 500 verloor 2,33 procent en de technologie-index Nasdaq ging zelfs 2,44 procent onderuit. (Belga/TV)

De ratings van de vijftien wereldwijd actieve financiële instellingen worden met 1 tot 3 niveaus verlaagd, deelde de kredietbeoordelaar mee.Rommel Het gaat om vijf Amerikaanse banken, drie Franse (waaronder BNP Paribas), drie Britse, twee Zwitserse, een Canadese en een Duitse. De rating van vier van de banken wordt een niveau lager gezet en tien banken gaan twee niveaus omlaag. De rating van de Zwitserse bank Crédit Suisse wordt het hardst aangepakt en zelfs drie niveaus lager gestuurd. De Amerikaanse banken Bank of America en Citigroup zien hun rating dalen tot "Baa2", wat nog maar twee niveaus is boven de categorie die als 'rommel' beschouwd wordt.Dow Jones Geruchten over de nakende aankondiging door Moody's hadden de beurs van New York donderdag al fors lager gestuurd. De Dow Jones-index op Wall Street beleefde zijn op één na slechtste dag van het jaar, met een verlies van 1,96 procent. De breed samengestelde Standard & Poor's 500 verloor 2,33 procent en de technologie-index Nasdaq ging zelfs 2,44 procent onderuit. (Belga/TV)