De opwaardering komt er omdat de financiële situatie van het land er het afgelopen jaar duidelijk op vooruit is gegaan, laat Moody's weten. Bovendien zal door de besparingspolitiek van de Griekse regering onder leiding van Samaras de staatsschuld vanaf 2015 afnemen. Dit jaar stond de staatsschuld nog op een recordhoogte van 179 procent van het bbp.

Daarnaast zal ook het welvaartsniveau opnieuw verbeteren, verwacht Moody's, dat zich baseert op het cyclische herstel en de uitvoering van de structurele hervormingen. Bovendien verminderde de Griekse regering de rentelast en heeft ze de schulden op langere looptijd kunnen herschikken. Dit draagt bij tot de financiële flexibiliteit en het verlaagt de herfinancieringsrisico's. (Belga/TV)

De opwaardering komt er omdat de financiële situatie van het land er het afgelopen jaar duidelijk op vooruit is gegaan, laat Moody's weten. Bovendien zal door de besparingspolitiek van de Griekse regering onder leiding van Samaras de staatsschuld vanaf 2015 afnemen. Dit jaar stond de staatsschuld nog op een recordhoogte van 179 procent van het bbp. Daarnaast zal ook het welvaartsniveau opnieuw verbeteren, verwacht Moody's, dat zich baseert op het cyclische herstel en de uitvoering van de structurele hervormingen. Bovendien verminderde de Griekse regering de rentelast en heeft ze de schulden op langere looptijd kunnen herschikken. Dit draagt bij tot de financiële flexibiliteit en het verlaagt de herfinancieringsrisico's. (Belga/TV)