De Verenigde Staten dreigen hun AAA-rating te verliezen als er volgend jaar geen beleid wordt uitgestippeld dat de oplopende staatsschuld op middellange termijn binnen de perken houdt, luidt het bij Moody's. Dat zou kunnen betekenen dat de toprating wordt verlaagd naar Aa1.

De 'negative outlook' die Moody's eerder al meegaf, blijft allicht gehandhaafd tot na de begrotingsonderhandelingen van volgend jaar.

De concurrerende kredietbeoordelaar Standard & Poor's gomde de toprating van de VS vorig jaar al uit, nadat het Congres er niet was in geslaagd een langetermijnplan op te stellen om het begrotingstekort terug te dringen.

Op 6 november vinden in de VS presidentsverkiezingen plaats.

(Reuters/BO)

De Verenigde Staten dreigen hun AAA-rating te verliezen als er volgend jaar geen beleid wordt uitgestippeld dat de oplopende staatsschuld op middellange termijn binnen de perken houdt, luidt het bij Moody's. Dat zou kunnen betekenen dat de toprating wordt verlaagd naar Aa1.De 'negative outlook' die Moody's eerder al meegaf, blijft allicht gehandhaafd tot na de begrotingsonderhandelingen van volgend jaar.De concurrerende kredietbeoordelaar Standard & Poor's gomde de toprating van de VS vorig jaar al uit, nadat het Congres er niet was in geslaagd een langetermijnplan op te stellen om het begrotingstekort terug te dringen.Op 6 november vinden in de VS presidentsverkiezingen plaats.(Reuters/BO)