Kredietbeoordelaar Moody's houdt de rating van het noodlijdende Spanje boven het peil van de gevreesde rommelstatus.

De Spaanse regering mag zich verheugen op de genade van kredietbeoordelaar Moody's. Moody's houdt de rating van Spanje namelijk op Baa3. Dat betekent dat het Zuid-Europese land niet in de ellende van de rommelstatus wegzinkt.

Moody's uit zich tevreden over de vorderingen die Spanje maakt in de strijd tegen de schuldencrisis die het land dreigt te ondermijnen. Het land loopt niet langer het risico van de kapitaalmarkten te worden afgesneden en de regering heeft getoond dat het tot hervormingen bereid is, luidt het oordeel van de kredietbeoordelaar..

Hoewel een rommelstatus voorlopig lijkt afgewend, blijft de 'outlook' voor Spanje wel op 'negative' staan.Dat is ook het geval bij de andere twee kredietbeoordelaars Standard and Poor's en Fitch.

Ondanks de positieve noot van Moody's blijft het onduidelijk of Spanje nu al dan niet gaat aankloppen bij het Europees noodfonds ESM voor extra steun. Premier Mariano Rajoy zou vooraleer een defintief besluit te nemen eerst nog enkele details willen bespreken met ECB-topman Draghi, luidt het in regeringskringen.

De Spaanse kwestie komt donderdag en vrijdag op tafel tijdens de Europese top in Brussel.

De boordeling van Moody's heeft woensdag in ieder geval een gunstige invloed op de rente van de langetermijnobligaties van het land. De rente op staatsobligaties voor een termijn van tien jaar zakte woensdagnamiddag richting 5,45 procent, tegenover 5,75 procent eerder op de dag. Hoewel een dergelijke rente onheilspellend blijft, belandt ze met 5,45 procent toch op het laagste peil sinds april. (Reuters/BO)

Kredietbeoordelaar Moody's houdt de rating van het noodlijdende Spanje boven het peil van de gevreesde rommelstatus.De Spaanse regering mag zich verheugen op de genade van kredietbeoordelaar Moody's. Moody's houdt de rating van Spanje namelijk op Baa3. Dat betekent dat het Zuid-Europese land niet in de ellende van de rommelstatus wegzinkt. Moody's uit zich tevreden over de vorderingen die Spanje maakt in de strijd tegen de schuldencrisis die het land dreigt te ondermijnen. Het land loopt niet langer het risico van de kapitaalmarkten te worden afgesneden en de regering heeft getoond dat het tot hervormingen bereid is, luidt het oordeel van de kredietbeoordelaar..Hoewel een rommelstatus voorlopig lijkt afgewend, blijft de 'outlook' voor Spanje wel op 'negative' staan.Dat is ook het geval bij de andere twee kredietbeoordelaars Standard and Poor's en Fitch.Ondanks de positieve noot van Moody's blijft het onduidelijk of Spanje nu al dan niet gaat aankloppen bij het Europees noodfonds ESM voor extra steun. Premier Mariano Rajoy zou vooraleer een defintief besluit te nemen eerst nog enkele details willen bespreken met ECB-topman Draghi, luidt het in regeringskringen. De Spaanse kwestie komt donderdag en vrijdag op tafel tijdens de Europese top in Brussel. De boordeling van Moody's heeft woensdag in ieder geval een gunstige invloed op de rente van de langetermijnobligaties van het land. De rente op staatsobligaties voor een termijn van tien jaar zakte woensdagnamiddag richting 5,45 procent, tegenover 5,75 procent eerder op de dag. Hoewel een dergelijke rente onheilspellend blijft, belandt ze met 5,45 procent toch op het laagste peil sinds april. (Reuters/BO)