Met een score van -5 bevindt de indicator van de Nationale Bank zich opnieuw boven het langetermijngemiddelde voor de periode 1990-2015 (-7).

Het vertrouwen van de modale Belg gaat er op alle vlakken op vooruit. "Zowel de macro-economische als - minder uitgesproken - de micro-economische componenten zijn in februari andermaal verbeterd", meldt de Nationale Bank vrijdag.

tabel NBB
© tabel NBB

Zo worden de vooruitzichten over de economische situatie "merkelijk rooskleuriger ingeschat".

Daar komt bij dat de vrees voor een toename van de werkloosheid verder blijft dalen, zelfs tot het laagste peil sinds augustus 2011.

Op persoonlijk vlak verwachten de gezinnen in de komende twaalf maanden zowel een verdere verbetering van hun financiële toestand als van hun spaarmogelijkheden. Er moet al tot februari 2014 (-4) teruggegaan worden om een hoger consumentenvertrouwen te vinden. (Belga/BO)

Met een score van -5 bevindt de indicator van de Nationale Bank zich opnieuw boven het langetermijngemiddelde voor de periode 1990-2015 (-7). Het vertrouwen van de modale Belg gaat er op alle vlakken op vooruit. "Zowel de macro-economische als - minder uitgesproken - de micro-economische componenten zijn in februari andermaal verbeterd", meldt de Nationale Bank vrijdag. Zo worden de vooruitzichten over de economische situatie "merkelijk rooskleuriger ingeschat". Daar komt bij dat de vrees voor een toename van de werkloosheid verder blijft dalen, zelfs tot het laagste peil sinds augustus 2011. Op persoonlijk vlak verwachten de gezinnen in de komende twaalf maanden zowel een verdere verbetering van hun financiële toestand als van hun spaarmogelijkheden. Er moet al tot februari 2014 (-4) teruggegaan worden om een hoger consumentenvertrouwen te vinden. (Belga/BO)