Het bbp van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent toegenomen in vergelijking met het laatste kwartaal van 2015. Bij een eerdere raming hield Eurosta rekening met een toename met 0,6 procent. Dat laatste cijfer stemt overeen met de prognoses van de analisten die werden gepolst door Bloomberg.

In het vierde kwartaal van 2015 klokte de economie van de eurozone 0,3 procent hoger af.

De economie van de volledige Europese Unie ging er in het eerste kwartaal 2016 met 0,5 procent op vooruit, tegenover een toename met 0,4 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar.

eurostat
© eurostat

In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar groeide de eoconomie met 1,5 procent in de eurozone en met 1,7 procent in de Europese Unie (EU).

Ter vergelijkiing: in de Verenigde Staten groeide de economie in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,1 procent tegenover het voorgaande kwartaal. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar registreerde de VS een toename van het bbp met 1,9 procent.

(BO)

Het bbp van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent toegenomen in vergelijking met het laatste kwartaal van 2015. Bij een eerdere raming hield Eurosta rekening met een toename met 0,6 procent. Dat laatste cijfer stemt overeen met de prognoses van de analisten die werden gepolst door Bloomberg.In het vierde kwartaal van 2015 klokte de economie van de eurozone 0,3 procent hoger af.De economie van de volledige Europese Unie ging er in het eerste kwartaal 2016 met 0,5 procent op vooruit, tegenover een toename met 0,4 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar groeide de eoconomie met 1,5 procent in de eurozone en met 1,7 procent in de Europese Unie (EU). Ter vergelijkiing: in de Verenigde Staten groeide de economie in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,1 procent tegenover het voorgaande kwartaal. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar registreerde de VS een toename van het bbp met 1,9 procent.(BO)