Sarkozy maakte het voornemen bekend in een brief aan zijn eerste minister François Fillon, waarin hij stelt "in de huidige context" terug te willen komen op "de onrechtmatige of buitensporige lopende uitgaven".

Hij benadrukt dat de ministers hun persoonlijke onkosten "uit eigen zak" moeten betalen en dat er in geval van misbruik "sancties" zullen volgen.

Het staatshoofd kondigde ook aan dat tegen het jaar 2013 zowat 10.000 voertuigen en 7.000 woningen minder ter beschikking zullen staan van de regeringsambtenaren. Vliegreizen zullen bovendien enkel nog worden toegelaten als de bestemming niet binnen drie uur per trein te bereiken is.

Voorts vraagt hij het aantal ceremonies te beperken "tot het strikte minimum" en kondigde hij "voor dit jaar" de afschaffing aan van het tuinfeest dat op 14 juli plaats vindt in het Elysée, een traditioneel - eerder mondain - politiek rendez-vous op de nationale feestdag.

"De staat moet, meer dan ooit, het goede voorbeeld geven", aldus Sarkozy.

Sarkozy maakte het voornemen bekend in een brief aan zijn eerste minister François Fillon, waarin hij stelt "in de huidige context" terug te willen komen op "de onrechtmatige of buitensporige lopende uitgaven". Hij benadrukt dat de ministers hun persoonlijke onkosten "uit eigen zak" moeten betalen en dat er in geval van misbruik "sancties" zullen volgen. Het staatshoofd kondigde ook aan dat tegen het jaar 2013 zowat 10.000 voertuigen en 7.000 woningen minder ter beschikking zullen staan van de regeringsambtenaren. Vliegreizen zullen bovendien enkel nog worden toegelaten als de bestemming niet binnen drie uur per trein te bereiken is. Voorts vraagt hij het aantal ceremonies te beperken "tot het strikte minimum" en kondigde hij "voor dit jaar" de afschaffing aan van het tuinfeest dat op 14 juli plaats vindt in het Elysée, een traditioneel - eerder mondain - politiek rendez-vous op de nationale feestdag. "De staat moet, meer dan ooit, het goede voorbeeld geven", aldus Sarkozy.