Volgens het magazine Forbes wordt het persoonlijk fortuin van vastgoedmagnaat en Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump geraamd op 4,5 miljard dollar.

Klopt niet, volgens Trump zelf: "Ik ben presidentskandidaat. Ik ben veel meer waard dan dat", sneert Trump aan Forbes. Hijzelf schat zijn vermogen op minstens 10 miljard dollar.

Klopt niet, reageert Forbes. "Na gesproken te hebben met meer dan tachtig bronnen en ongeziene middelen te hebben uitgetrokken voor een enkel fortuin, komen we uit op 4,5 miljard dollar", stelt Forbes. Het magazine voegt eraan toe dat het gaat om het hoogste fortuin dat het al toeschreef aan Trump.

Het 'merk' Trump

Er is al sprake van een kloof tussen de Forbes-berekeningen en de verklaringen van Trump zelf sinds hij in de miljardairslijst werd opgenomen.

Er is onder meer onenigheid over de waarde van het merk Trump. Dat is volgens hemzelf meerdere miljarden waard, terwijl Forbes van mening is dat daar geen bedrag op gekleefd kan worden.

Maar Trump voelt zich duidelijk tekort gedaan. De vastgoedmagnaat liet in een reactie optekenen dat een 'gerespecteerd tijdschrift 'zijn fortuin op 11,5 miljard dollar schat. "Al wat ik kan zeggen, is dat Forbes een failliet tijdschrift is dat niet weet waarover het spreekt", aldus Trump, die opmerkt dat het geraamde vermogen van Forbes 'beschamend' is voor hem.

Gates is weer de rijkste

Behalve de omstreden presidentskandidaat Trump zijn er overigens nog andere rijkelij het vermelden waard, blijkt uit de nieuwe miljardairslijst.

Het Forbes-klassement van de rijkste Amerikanen wordt voor de 22ste keer aangevoerd door Bill Gates. De medeoprichter van Microsoft heeft een vermogen van 76 miljard dollar.

Gates volgde in 1993 superbelegger Warren Buffett op, die opnieuw tweede staat (62 miljard dollar).

De lijst bevestigt opnieuw de opkomst van de internetmiljardairs, met onder anderen Jeff Bezos (Amazon, 47 miljard dollar) op de vierde plaats, Marc Zuckerberg (Facebook, 40,3 miljard) op de zevende positie en de Google-oprichters Larry Page en Sergej Brin, die de plaatsen 10 en 11 bezetten. (Belga/BO)

Volgens het magazine Forbes wordt het persoonlijk fortuin van vastgoedmagnaat en Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump geraamd op 4,5 miljard dollar. Klopt niet, volgens Trump zelf: "Ik ben presidentskandidaat. Ik ben veel meer waard dan dat", sneert Trump aan Forbes. Hijzelf schat zijn vermogen op minstens 10 miljard dollar.Klopt niet, reageert Forbes. "Na gesproken te hebben met meer dan tachtig bronnen en ongeziene middelen te hebben uitgetrokken voor een enkel fortuin, komen we uit op 4,5 miljard dollar", stelt Forbes. Het magazine voegt eraan toe dat het gaat om het hoogste fortuin dat het al toeschreef aan Trump. Er is al sprake van een kloof tussen de Forbes-berekeningen en de verklaringen van Trump zelf sinds hij in de miljardairslijst werd opgenomen. Er is onder meer onenigheid over de waarde van het merk Trump. Dat is volgens hemzelf meerdere miljarden waard, terwijl Forbes van mening is dat daar geen bedrag op gekleefd kan worden. Maar Trump voelt zich duidelijk tekort gedaan. De vastgoedmagnaat liet in een reactie optekenen dat een 'gerespecteerd tijdschrift 'zijn fortuin op 11,5 miljard dollar schat. "Al wat ik kan zeggen, is dat Forbes een failliet tijdschrift is dat niet weet waarover het spreekt", aldus Trump, die opmerkt dat het geraamde vermogen van Forbes 'beschamend' is voor hem.Behalve de omstreden presidentskandidaat Trump zijn er overigens nog andere rijkelij het vermelden waard, blijkt uit de nieuwe miljardairslijst.Het Forbes-klassement van de rijkste Amerikanen wordt voor de 22ste keer aangevoerd door Bill Gates. De medeoprichter van Microsoft heeft een vermogen van 76 miljard dollar. Gates volgde in 1993 superbelegger Warren Buffett op, die opnieuw tweede staat (62 miljard dollar). De lijst bevestigt opnieuw de opkomst van de internetmiljardairs, met onder anderen Jeff Bezos (Amazon, 47 miljard dollar) op de vierde plaats, Marc Zuckerberg (Facebook, 40,3 miljard) op de zevende positie en de Google-oprichters Larry Page en Sergej Brin, die de plaatsen 10 en 11 bezetten. (Belga/BO)