Aan de steun aan de Grieken is wel een voorwaarde verbonden: Griekenland moet een "veeleisend programma" opstarten om zijn eigen economie te stabiliseren en het vertrouwen in de Griekse markt te herstellen.

Angela Merkel had woensdag in Berlijn een gesprek met Dominique Strauss-Kahn, de topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ook Jean-Claude Trichet, topman van de ECB (Europese Centrale Bank), was woensdag in Berlijn. Hij had eerder op de dag de druk opgevoerd en verklaard dat hij een spoedige beslissing verwachtte van Duitsland over financiële steun aan het noodlijdende Griekenland.

Aan de steun aan de Grieken is wel een voorwaarde verbonden: Griekenland moet een "veeleisend programma" opstarten om zijn eigen economie te stabiliseren en het vertrouwen in de Griekse markt te herstellen.Angela Merkel had woensdag in Berlijn een gesprek met Dominique Strauss-Kahn, de topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ook Jean-Claude Trichet, topman van de ECB (Europese Centrale Bank), was woensdag in Berlijn. Hij had eerder op de dag de druk opgevoerd en verklaard dat hij een spoedige beslissing verwachtte van Duitsland over financiële steun aan het noodlijdende Griekenland.