Marc Coucke, CEO en oprichter van Omega Pharma, verduidelijkt in Z-Talk Goossens dat hij voor een taks op aandelentransacties en een vermogensbelasting te vinden is, als de overheid minder lasten legt op arbeid.

De baas van de distributeur van farmaceutische producten zonder voorschrift, die zijn Omega Pharma van de Brussels beurs haalde, vindt dat er in België een rechtvaardiger herverdeling moet komen van de rijkdom. Nu dragen de sterke schouders niet de zwaarste lasten, zo geeft hij toe als één van de rijkere burgers in het land. "Iemand die in loondienst is, en 30.000 euro per jaar verdient, moet daar de helft van afgeven. Dat moet anders," vindt Coucke.

Hij is er ook niet over te spreken dat heel wat multinationals hier nagenoeg geen belastingen betalen. "Terwijl die bedrijven wel profiteren van ons land, omdat ze hier zoveel producten verkopen." Omega Pharma betaalt 25 procent vennootschapsbelasting, maar dat mag gerust meer zijn, zegt Coucke, op voorwaarde dat de ons omringende landen dat ook aanrekenen.

Hij vraagt een hervorming van de fiscaliteit, maar vreest dat politici slechts een deel van zijn boodschap zullen horen. "Er kan alleen een vermogensbelasting komen, als de staat zichzelf ontvet en als de loonkost omlaag gaat." Omega Pharma heeft niet zoveel last van de hoge loonkost", voegt hij daaraan toe. "Door onze hoge toegevoegde waarde zijn de lonen niet van zo'n groot belang. Maar om bedrijven als Volvo hier te houden, moet er dringend iets gebeuren."

Marc Coucke vertelt waarom zijn bedrijf altijd maar groter moet worden, hoezeer hij een hekel heeft aan de beurs, waarom investeren in wielrennen nog altijd de moeite loont en welke zijn favoriete politici zijn.

Z-talk Goossens: vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link

Marc Coucke, CEO en oprichter van Omega Pharma, verduidelijkt in Z-Talk Goossens dat hij voor een taks op aandelentransacties en een vermogensbelasting te vinden is, als de overheid minder lasten legt op arbeid.De baas van de distributeur van farmaceutische producten zonder voorschrift, die zijn Omega Pharma van de Brussels beurs haalde, vindt dat er in België een rechtvaardiger herverdeling moet komen van de rijkdom. Nu dragen de sterke schouders niet de zwaarste lasten, zo geeft hij toe als één van de rijkere burgers in het land. "Iemand die in loondienst is, en 30.000 euro per jaar verdient, moet daar de helft van afgeven. Dat moet anders," vindt Coucke. Hij is er ook niet over te spreken dat heel wat multinationals hier nagenoeg geen belastingen betalen. "Terwijl die bedrijven wel profiteren van ons land, omdat ze hier zoveel producten verkopen." Omega Pharma betaalt 25 procent vennootschapsbelasting, maar dat mag gerust meer zijn, zegt Coucke, op voorwaarde dat de ons omringende landen dat ook aanrekenen. Hij vraagt een hervorming van de fiscaliteit, maar vreest dat politici slechts een deel van zijn boodschap zullen horen. "Er kan alleen een vermogensbelasting komen, als de staat zichzelf ontvet en als de loonkost omlaag gaat." Omega Pharma heeft niet zoveel last van de hoge loonkost", voegt hij daaraan toe. "Door onze hoge toegevoegde waarde zijn de lonen niet van zo'n groot belang. Maar om bedrijven als Volvo hier te houden, moet er dringend iets gebeuren." Marc Coucke vertelt waarom zijn bedrijf altijd maar groter moet worden, hoezeer hij een hekel heeft aan de beurs, waarom investeren in wielrennen nog altijd de moeite loont en welke zijn favoriete politici zijn. Z-talk Goossens: vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link