Eurocommissaris voor Transport Siim Kallas heeft dinsdag de voorlopige resultaten voorgesteld van het onderzoek naar de economische impact van de aswolk. Begin mei maken de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU) op hun beurt hun afzonderlijke berekeningen over de geleden schade bekend.

De berekeningen die de Europese Commissie dinsdag heeft bekendgemaakt overkoepelen de luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, luchtverkeersleidingsdiensten en de reizigers.

Eurocommissaris Kallas beklemtoonde dat de verliescijfers die de de luchtvaartmaatschappijen zelf hebben berekend niet noodzakelijk de meest betrouwbare zijn, omdat die zo veel mogelijk financiële steun van de overhedebn proberen los te weken.

In dat verband voegde Kallas eraan toe dat door de uitzonderlijke aard van de situatie "overheidssteun gerechtvaardigd kan zijn" Die zou dan wel moeten worden gebaseerd op "uniforme, op Europese leest geschoeide criteria".

Eurocommissaris voor Transport Siim Kallas heeft dinsdag de voorlopige resultaten voorgesteld van het onderzoek naar de economische impact van de aswolk. Begin mei maken de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU) op hun beurt hun afzonderlijke berekeningen over de geleden schade bekend. De berekeningen die de Europese Commissie dinsdag heeft bekendgemaakt overkoepelen de luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, luchtverkeersleidingsdiensten en de reizigers. Eurocommissaris Kallas beklemtoonde dat de verliescijfers die de de luchtvaartmaatschappijen zelf hebben berekend niet noodzakelijk de meest betrouwbare zijn, omdat die zo veel mogelijk financiële steun van de overhedebn proberen los te weken.In dat verband voegde Kallas eraan toe dat door de uitzonderlijke aard van de situatie "overheidssteun gerechtvaardigd kan zijn" Die zou dan wel moeten worden gebaseerd op "uniforme, op Europese leest geschoeide criteria".