Dat meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. De verhoging valt uiteen in een loonindexering van 3,17 procent en een stijging met 0,3 pct als gevolg van het door de regering opgelegde akkoord.

Dit laatste deel kan op bedrijfsniveau wel omgezet zijn in een gelijkwaardig voordeel, zoals maaltijdcheques, preciseert Hugo Vander Elst, nationaal secretaris van LBC-NVK.

Grootste paritair comitéHet ANPCB is een amalgaan van bedienden. Een hele reeks bedienden valt eronder, onder meer wie in de groothandel werkt, in ICT-bedrijven, drukkerijen of de glasnijverheid.

Het is het grootste paritair comité van het land. Zowat een derde van alle bedienden in de privésector valt onder het ANPCB.

Indexaanpassing/loonsverhogingDe sectorlonen stegen de voorbije tien jaar gemiddeld met 80 procent door indexaanpassingen en 20 procent door loonsverhogingen, zegt de vakbond.

"Cijfers die illustreren hoe belangrijk de index is om de koopkracht te beschermen". De cijfers zijn definitief, nadat woensdag de inflatiecijfers voor december zijn gepubliceerd. (Belga/KVDA)

Dat meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. De verhoging valt uiteen in een loonindexering van 3,17 procent en een stijging met 0,3 pct als gevolg van het door de regering opgelegde akkoord. Dit laatste deel kan op bedrijfsniveau wel omgezet zijn in een gelijkwaardig voordeel, zoals maaltijdcheques, preciseert Hugo Vander Elst, nationaal secretaris van LBC-NVK. Grootste paritair comitéHet ANPCB is een amalgaan van bedienden. Een hele reeks bedienden valt eronder, onder meer wie in de groothandel werkt, in ICT-bedrijven, drukkerijen of de glasnijverheid. Het is het grootste paritair comité van het land. Zowat een derde van alle bedienden in de privésector valt onder het ANPCB. Indexaanpassing/loonsverhogingDe sectorlonen stegen de voorbije tien jaar gemiddeld met 80 procent door indexaanpassingen en 20 procent door loonsverhogingen, zegt de vakbond. "Cijfers die illustreren hoe belangrijk de index is om de koopkracht te beschermen". De cijfers zijn definitief, nadat woensdag de inflatiecijfers voor december zijn gepubliceerd. (Belga/KVDA)