Net als voor België is de outlook ook negatief. Een deelstaat kan volgens S&P nu eenmaal geen hogere rating of outlook hebben dan de centrale overheid.

Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters betreurt dat, maar stipt aan dat S&P "de intrinsieke waarde van Vlaanderen op AA+ schat".

Onvoldoende autonome financiële armslag

De ratingveraging voor Vlaanderen is een rechtstreeks gevolg van de verlaging die S&P vorige vrijdag voor België doorvoerde. S&P is van mening dat op dit ogenblik de deelstaten onvoldoende autonome financiële armslag hebben om een aparte rating te kunnen krijgen.

Indicatieve waarde

Toch wijst minister Muyters erop dat Vlaanderen een "indicatieve waarde van AA+" krijgt. "Daarmee onderstreept S&P het vertrouwen in de mogelijkheid van de Vlaamse regering om het budget onder controle te houden, de goede toegang tot de kapitaalmarkten en de gediversifieerde economische structuur", aldus Muyters.

Muyters vindt het jammer dat de Vlaamse rating de Belgische moet volgen. "S&P geeft in haar rapport aan dat we het beter doen dan België en dat financiële autonomie ons een hogere kredietwaardigheid zou opleveren". (Belga/EE)

Net als voor België is de outlook ook negatief. Een deelstaat kan volgens S&P nu eenmaal geen hogere rating of outlook hebben dan de centrale overheid. Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters betreurt dat, maar stipt aan dat S&P "de intrinsieke waarde van Vlaanderen op AA+ schat". Onvoldoende autonome financiële armslag De ratingveraging voor Vlaanderen is een rechtstreeks gevolg van de verlaging die S&P vorige vrijdag voor België doorvoerde. S&P is van mening dat op dit ogenblik de deelstaten onvoldoende autonome financiële armslag hebben om een aparte rating te kunnen krijgen. Indicatieve waarde Toch wijst minister Muyters erop dat Vlaanderen een "indicatieve waarde van AA+" krijgt. "Daarmee onderstreept S&P het vertrouwen in de mogelijkheid van de Vlaamse regering om het budget onder controle te houden, de goede toegang tot de kapitaalmarkten en de gediversifieerde economische structuur", aldus Muyters. Muyters vindt het jammer dat de Vlaamse rating de Belgische moet volgen. "S&P geeft in haar rapport aan dat we het beter doen dan België en dat financiële autonomie ons een hogere kredietwaardigheid zou opleveren". (Belga/EE)