Ratingbureau Moody's heeft de rating van Belfius Bank met één trapje verlaagd tot Baa1. Dat meldt Belfius Bank. De ratingverlaging komt met een stabiele outlook voor de langetermijnrating en Prime-2 voor de kortetermijnrating.

Volgens analisten verlaagt Moody's de rating van Belfius omdat het denkt dat de bank meer tijd zal nodig hebben om zich te stabiliseren. De kortetermijnrating ging van Prime-1 naar Prime-2.

400 miljoen euro

Belfius Bank heeft al gereageerd en is van mening "dat deze ratingactie kadert in de algemene actie rond de Europese banken die bij Moody's momenteel aan de gang is".

Belfius laat voorts weten dat het gedurende het eerste trimester van 2012 een nettoresultaat groepsaandeel van 397 miljoen euro heeft geboekt, mede dankzij belangrijke eenmalige elementen. (Belga/EE/KVDA)

Ratingbureau Moody's heeft de rating van Belfius Bank met één trapje verlaagd tot Baa1. Dat meldt Belfius Bank. De ratingverlaging komt met een stabiele outlook voor de langetermijnrating en Prime-2 voor de kortetermijnrating. Volgens analisten verlaagt Moody's de rating van Belfius omdat het denkt dat de bank meer tijd zal nodig hebben om zich te stabiliseren. De kortetermijnrating ging van Prime-1 naar Prime-2. 400 miljoen euro Belfius Bank heeft al gereageerd en is van mening "dat deze ratingactie kadert in de algemene actie rond de Europese banken die bij Moody's momenteel aan de gang is". Belfius laat voorts weten dat het gedurende het eerste trimester van 2012 een nettoresultaat groepsaandeel van 397 miljoen euro heeft geboekt, mede dankzij belangrijke eenmalige elementen. (Belga/EE/KVDA)