De koopjesperiode is deze zomer gestart met kortingen tussen de 20 en 50 procent. Unizo en NSZ hielden vrijdagnamiddag elk afzonderlijk een bevraging bij modehandelaars. Unizo heeft het over een "zeer lichte stijging" in omzet in vergelijking met vorig jaar, NSZ noteert een toename met 1 procent.

Comeos raamt de toename van de verkoopcijfers op 2 procent in de modesector en berekende dat de elektrowinkels 20 procent meer verkochten dan vorig jaar.

Volgens de verscheidene organisaties zijn de positievfe cijfers te danken aan het feit dat de eerste koopjesdag deze zomer op een vrijdag valt. Vorig jaar begon de koopjesperiode op een donderdag. Bovendien waren de temperaturen voor koopjesjagers nu draaglijker dan vorig jaar, toen het tropisch warm was.

In vergelijking met de winterkoopjes is er vrijdag geen sprake van een overrompeling, klinkt het.

Belga/BO

De koopjesperiode is deze zomer gestart met kortingen tussen de 20 en 50 procent. Unizo en NSZ hielden vrijdagnamiddag elk afzonderlijk een bevraging bij modehandelaars. Unizo heeft het over een "zeer lichte stijging" in omzet in vergelijking met vorig jaar, NSZ noteert een toename met 1 procent. Comeos raamt de toename van de verkoopcijfers op 2 procent in de modesector en berekende dat de elektrowinkels 20 procent meer verkochten dan vorig jaar. Volgens de verscheidene organisaties zijn de positievfe cijfers te danken aan het feit dat de eerste koopjesdag deze zomer op een vrijdag valt. Vorig jaar begon de koopjesperiode op een donderdag. Bovendien waren de temperaturen voor koopjesjagers nu draaglijker dan vorig jaar, toen het tropisch warm was. In vergelijking met de winterkoopjes is er vrijdag geen sprake van een overrompeling, klinkt het. Belga/BO