Bank-verzekeraar KBC heeft er een uitmuntend tweede kwartaal opzitten. Met een nettowinst van 517 miljoen euro presteerde KBC fors beter dan verwacht door de analisten, zo tonen de voorbeurs gepubliceerde resultaten aan.

De analisten gepolst door het financiële nieuwsagentschap Bloomberg hadden maar op een nettowinst van 402 miljoen euro gerekend. In het tweede kwartaal van 2012 was er nog 539 miljoen euro verlies. De halfjaarwinst kwam uit op 1,037 miljard euro (2012: 160 miljoen euro verlies).

Ook de aangepaste winst ging vlot hoger dan verwacht: 485 miljoen euro, waar de analisten uitgingen van 371,6 miljoen euro. Een jaar eerder klokte de aangepaste winst af op 343 miljoen euro. Het verschil met de normale nettowinst schuilt in de invloed van de waardering van het eigen kredietrisico en de invloed van de zogenaamde legacy-activiteiten die niet meegerekend worden, zoals de resterende CDO's in portefeuille (inclusief vergoeding voor de staat) en de desinvestering van een aantal buitenlandse bankdochters.

De legacy-activiteiten hebben grosso modo betrekking op de afwikkeling van activiteiten zoals vereist door Europa, nadat KBC staatssteun toegewezen kreeg tijdens de financiële crisis.

"Tijdens het tweede kwartaal van 2013 genereerde de divisie België een nettoresultaat van 418 miljoen euro, nog meer dan de 385 miljoen euro van het vorige kwartaal. We kenden een positieve aangroei zowel in deposito's als in kredieten voor particulieren en KMO's", duidt CEO Johan Thijs ook de Belgische resultaten.(Belga/EE)

Bank-verzekeraar KBC heeft er een uitmuntend tweede kwartaal opzitten. Met een nettowinst van 517 miljoen euro presteerde KBC fors beter dan verwacht door de analisten, zo tonen de voorbeurs gepubliceerde resultaten aan. De analisten gepolst door het financiële nieuwsagentschap Bloomberg hadden maar op een nettowinst van 402 miljoen euro gerekend. In het tweede kwartaal van 2012 was er nog 539 miljoen euro verlies. De halfjaarwinst kwam uit op 1,037 miljard euro (2012: 160 miljoen euro verlies). Ook de aangepaste winst ging vlot hoger dan verwacht: 485 miljoen euro, waar de analisten uitgingen van 371,6 miljoen euro. Een jaar eerder klokte de aangepaste winst af op 343 miljoen euro. Het verschil met de normale nettowinst schuilt in de invloed van de waardering van het eigen kredietrisico en de invloed van de zogenaamde legacy-activiteiten die niet meegerekend worden, zoals de resterende CDO's in portefeuille (inclusief vergoeding voor de staat) en de desinvestering van een aantal buitenlandse bankdochters. De legacy-activiteiten hebben grosso modo betrekking op de afwikkeling van activiteiten zoals vereist door Europa, nadat KBC staatssteun toegewezen kreeg tijdens de financiële crisis. "Tijdens het tweede kwartaal van 2013 genereerde de divisie België een nettoresultaat van 418 miljoen euro, nog meer dan de 385 miljoen euro van het vorige kwartaal. We kenden een positieve aangroei zowel in deposito's als in kredieten voor particulieren en KMO's", duidt CEO Johan Thijs ook de Belgische resultaten.(Belga/EE)