Omgerekend krijgen de klanten van de bank vanaf 1 april nog 0,5 procent in ruil voor het spaargeld, op voorwaarde dat dat bedrag een jaar op de rekening blijft staan.

Op dit moment bieden andere Belgische grootbanken op hun gewone spaarformule een iets hogere rente: van 0,6 tot 0,65 procent.

KBC verwijst voor de renteknip naar de aanhoudend lage rentestand op de financiële markten. De bank wijst er ook op dat een spaarrekening vooral geschikt is als buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben. Wie kapitaal wil opbouwen, kiest volgens de bank het best voor een andere spaarformule zoals KBC-Start2Save. Daar blijft de rente vooralsnog ongewijzigd. Ook langetermijn- of beleggingsproducten kunnen een alternatief vormen.

De spaarder stelt intussen vast dat het geld op het klassieke spaarboekje - ondanks de lage inflatie - in feite in waarde vermindert. De toename van het algemene prijspeil ligt namelijk hoger (0,97 procent in februari) dan de opbrengst (0,5 tot 0,6 procent).

De voorbije weken waren er nog banken die de rente op enkele spaarproducten hebben verlaagd, zoals BNP Paribas Fortis, ING, Argenta en Rabobank.be. Dat is telkens het gevolg van de lage rente op de financiële markten, luidt het steeds weer.

Voor wie daar genoegen mee neemt, bestaan er nichespelers zoals NIBC of Van Lanschot (Evi spaarrekening), waar de spaarvergoeding momenteel rond de 2 procent schommelt. (Belga/BO)

Omgerekend krijgen de klanten van de bank vanaf 1 april nog 0,5 procent in ruil voor het spaargeld, op voorwaarde dat dat bedrag een jaar op de rekening blijft staan.Op dit moment bieden andere Belgische grootbanken op hun gewone spaarformule een iets hogere rente: van 0,6 tot 0,65 procent. KBC verwijst voor de renteknip naar de aanhoudend lage rentestand op de financiële markten. De bank wijst er ook op dat een spaarrekening vooral geschikt is als buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben. Wie kapitaal wil opbouwen, kiest volgens de bank het best voor een andere spaarformule zoals KBC-Start2Save. Daar blijft de rente vooralsnog ongewijzigd. Ook langetermijn- of beleggingsproducten kunnen een alternatief vormen. De spaarder stelt intussen vast dat het geld op het klassieke spaarboekje - ondanks de lage inflatie - in feite in waarde vermindert. De toename van het algemene prijspeil ligt namelijk hoger (0,97 procent in februari) dan de opbrengst (0,5 tot 0,6 procent). De voorbije weken waren er nog banken die de rente op enkele spaarproducten hebben verlaagd, zoals BNP Paribas Fortis, ING, Argenta en Rabobank.be. Dat is telkens het gevolg van de lage rente op de financiële markten, luidt het steeds weer.Voor wie daar genoegen mee neemt, bestaan er nichespelers zoals NIBC of Van Lanschot (Evi spaarrekening), waar de spaarvergoeding momenteel rond de 2 procent schommelt. (Belga/BO)