Het kernkabinet heeft die vraag besproken, schrijft De Tijd. Er kwam geen beslissing uit de bus. KBC kreeg destijds 14 miljard euro aan waarborgen toegekend voor de portefeuille gestructureerde producten. Bij BNP Paribas Fortis gaat het om 1,5 miljard euro aan waarborg voor kredieten.

Markt gestabiliseerd

Geen van beide banken heeft uiteindelijk gebruik gemaakt van de waarborgen. Bovendien is de markt voor de betrokken producten enigszins gestabiliseerd. Daarom willen ze van de waarborgen vanaf. KBC betaalt immers een vergoeding van 340 miljoen euro per jaar voor die garanties, BNP Paribas Fortis 10,5 miljoen euro.

Streep door de rekening

Een vervroegde uitstap uit de waarborgregel zou een streep zijn door de begrotingsrekening van de regering van premier Elio Di Rupo zijn. De regering eist bij een stopzetting van het systeem een vebrekingsvergoeding. Daarover wordt nu dus onderhandeld. De regeling met KBC loopt tot medio 2015. (Belga/TV)

Het kernkabinet heeft die vraag besproken, schrijft De Tijd. Er kwam geen beslissing uit de bus. KBC kreeg destijds 14 miljard euro aan waarborgen toegekend voor de portefeuille gestructureerde producten. Bij BNP Paribas Fortis gaat het om 1,5 miljard euro aan waarborg voor kredieten. Markt gestabiliseerd Geen van beide banken heeft uiteindelijk gebruik gemaakt van de waarborgen. Bovendien is de markt voor de betrokken producten enigszins gestabiliseerd. Daarom willen ze van de waarborgen vanaf. KBC betaalt immers een vergoeding van 340 miljoen euro per jaar voor die garanties, BNP Paribas Fortis 10,5 miljoen euro. Streep door de rekening Een vervroegde uitstap uit de waarborgregel zou een streep zijn door de begrotingsrekening van de regering van premier Elio Di Rupo zijn. De regering eist bij een stopzetting van het systeem een vebrekingsvergoeding. Daarover wordt nu dus onderhandeld. De regeling met KBC loopt tot medio 2015. (Belga/TV)