Deutsche Bank heeft onlangs de kaart van Europa hertekend. Dat gebeurde op basis van de openbare schuld per inwoner, zo meldt de website Business Insider. Door de kaart te hertekenen in verhouding tot de staatsschuld zien bepaalde landen hun omvang aanzienlijk toenemen, terwijl andere duidelijk krimpen.

Volgens de verhoudingen die Deutsche Bank letterlijk in kaart bracht, werd Frankrijk als tweede economie van Europa plotseling bijna tweemaal zo groot als de nummer 1 van de eurozone, met name Duitsland.

Wat het kleine België betreft, dat wordt tweemaal zo groot als buurland Nederland. Ter herinnering: de Belgische staatsschuld bedraagt nog steeds meer dan 100 procent van het bbp.

Ter vergelijking: de officiële kaart van Europa

Deutsche Bank
© Deutsche Bank
Deutsche Bank heeft onlangs de kaart van Europa hertekend. Dat gebeurde op basis van de openbare schuld per inwoner, zo meldt de website Business Insider. Door de kaart te hertekenen in verhouding tot de staatsschuld zien bepaalde landen hun omvang aanzienlijk toenemen, terwijl andere duidelijk krimpen.Volgens de verhoudingen die Deutsche Bank letterlijk in kaart bracht, werd Frankrijk als tweede economie van Europa plotseling bijna tweemaal zo groot als de nummer 1 van de eurozone, met name Duitsland.Wat het kleine België betreft, dat wordt tweemaal zo groot als buurland Nederland. Ter herinnering: de Belgische staatsschuld bedraagt nog steeds meer dan 100 procent van het bbp.